Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Brodě předali ocenění Křesadlo 2017

/
/
/
1215 Zobrazení



Cenu Křesadlo uděluje každoročně dobrovolníkům za jejich práci ve prospěch druhých organizace Hestia, na Havlíčkobrodsku a Chotěbořsku cenu předává FOKUS Vysočina. Hlavním cílem je ocenit práci dobrovolníků, upozornit na přínos dobrovolnických činností v naší společnosti, zviditelnit příběhy vzájemné a nezištné pomoci a především podpořit další lidi k zapojení se do dobrovolnických aktivit.  

Na Havlíčkobrodsku bylo od roku 2001 oceněno už 27 dobrovolníků. Letos ocenění převzala Veronika Křikavová, kterou ze sedmi nominovaných vybrala odborná komise. Veronika je dobrovolnicí v chotěbořském středisku FOKUS Vysočina. Nejdříve začala docházet za klientkou po cévní mozkové příhodě, se kterou trénuje mluvení, ale také si spolu občas něco přečtou nebo se věnují nácviku práce na počítači. Později Veronika Křikavová svou činnost rozšířila o skupinové cvičení s klientkami s duševním onemocněním, které vede jednou týdně. Ani tak to však Veronice Křikavové nestačilo a ke studiu vysoké školy si přibrala třetí dobrovolnickou aktivitu – individuální schůzky s klientem s duševním onemocněním, kterému pomáhá s naplněním jeho volného času. Veronika je skromná, umí naslouchat druhým a u klientů je velmi oblíbená především za svůj pozitivní přístup.

 

  • Facebook
  • Twitter