Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Uzavírka třebíčské Bráfovy třídy začne vybudováním provizorního kruhového objezdu

/
/
/
849 Zobrazení



V sobotu 24. března bude v křižovatce ulic Bedřicha Václavka a Jungmannova v Třebíči vybudován provizorní malý kruhový objezd, včetně značení na silnici. Radnice k opatření pro objížďku uzavřeného úseku Bráfovy třídy přistupuje v předstihu, protože předpověď očekává příznivé počasí a v sobotu dopoledne zde bude nižší intenzita dopravy.

V letošní etapě opravy Bráfovy třídy bude tato uzavřena od Nádražní ulice po Masarykovo náměstí od 3. dubna do 31. října. Objízdná trasa pro osobní auta a vozidla do 7,5 tuny na území Třebíče povede směrem od Jihlavy do Brna ulicemi 9. května, U Kuchyňky, Táborská, Míčova a Rafaelova. Směrem z Brna do Jihlavy povede ulicemi Jungmannova, Bedřicha Václavka a Masarykovo náměstí.

V centru očekáváme zvýšenou intenzitu osobních aut i městské autobusové dopravy právě ulicí Jungmannova a pro zajištění plynulejšího provozu bude sloužit po celou dobu uzavírky provizorní kruhový objezd ve zmíněné křižovatce. Na křižovatce ulic Hrotovická a Kosmákova budou po celou dobu uzavírky umístěny přenosné semafory.

Objízdná trasa pro automobily o hmotnosti vyšší než 7,5 tuny povede obousměrně ulicemi Hrotovická, Spojovací, Znojemská, dále přes Jaroměřice nad Rokytnou a Moravské Budějovice, Želetavu do Jihlavy. Průjezd přes Moravské Budějovice je navržen po ulicích 1. Máje, Havlíčkova, Fibichova a Husova a dále na mimoúrovňovou křižovatku se silnicí I/38 z důvodu omezené průjezdní výšky vozidel.

Pro linkové autobusy a pro autobusy městské dopravy: Autobusy budou projíždět jednosměrně ve směru do centra ze silnice I/23 (ul. Bráfova) ulicemi Jungmannova nebo Husova (Kateřiny z Valdštejna). Pro výjezd z města využijí ulice Bedřicha Václavka, Smila Osovského, Cyrilometodějská a Brněnská.

Odbočení ze silnice I/23 na ulici Sokolskou bude možné po celou dobu uzavírky kromě těchto termínů:
od 7. do 8. dubna (2 dny)
od 14. do 15. dubna (2 dny)
od 5. do 6. května (2 dny)
od 12. do 13. května (2 dny)
od 15. do 31. srpna (17 dní)

Po celou dobu dopravních omezení bude také upravena platnost parkovacích karet. Majitelé parkovacích karet, vydaných do ulic Sirotčí, Jungmannova a Husova budou moci parkovat na parkovištích Kateřiny z Valdštejna, Masarykovo náměstí a Komenského náměstí.

Policie ČR si vyhrazuje právo v případě komplikací operativně změnit uvedené termíny.

  • Facebook
  • Twitter