Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Třebíčští Nuclears zaskočili úřadujícího mistra

/
/
/
655 Zobrazení



Baseballistům Třebíč Nuclears stále patří dělená čtvrtá příčka v extraligové tabulce. Během dlouhého hracího víkendu vybojovali další dvě vítězství a málem se postarali o senzaci, když na vlastním hřišti pořádně zaskočili úřadující mistry Draky Brno.

Už v pátek si dovezli výhru z Olomouce, kde porazili místní Skokany 9:3. Na nadhozu nedali soupeři moc šancí Lukáš Hlouch a střídající Václav Tauš. V neděli završili úspěšný víkend vítězstvím na půdě Techniky Brno, kterou přehráli v sedmi směnách rozdílem 11:1. Na Kraví hoře si za Třebíč připsal svůj první extraligový homerun odchovanec Nuclears Dominik Doležal a míč poslal za plot také Američan Daniel Cameron. Celé utkání odházel Reece Green.

V sobotu přivítali hráči Třebíče před domácím publikem doposud neporažený celek Draků Brno. Favorit se hned v úvodu ujal dvoubodového vedení a v šesté směně už svítilo na výsledkové tabuli skóre 0:7. Ale právě dohrávka šestého inningu patřila domácím. Dominantní startující nadhazovač John Hussey byl vystřídán Michalem Sobotkou, kterého pálkaři Nuclears rozstříleli a během jediné směny smazali sedmibodové manko. Třebíčský útok zastavil teprve další nadhazovač Radim Chroust. Svoji neporazitelnost Draci uhájili až dvěma doběhy v poslední směně a vyhráli 7:9.
„Byl to jeden z našich letošních nejtěžších zápasů. Prožili jsme si úplnou katarzi z toho, že jsme ztratili sedmibodové vedení. O to si té výhry nakonec vážím víc, že nás to nepoložilo…,“ řekl bezprostředně po utkání hlavní trenér Draků Arnošt Nesňal a své hodnocení uzavřel slovy na adresu soupeře: „Největší pochvala patří třebíčským hráčům, kteří nesložili zbraně ani za stavu 0:7 a v jednom inningu ukázali, že baseball je o jednom míči. Byl to prostě krásný zápas.“
Manager domácích Nuclears Jan Gregor si chválil výkony svých hráčů. Vyzdvihl třebíčského odchovance Michala Prušu, který po dvou směnách vystřídal na nadhozu zraněného Alexe Vieru. „Výborně odházel zbývajících šest a půl směny. Dá se říct, že kromě jednoho zaváhání nedovolil Drakům skoro nic. Náš tým se zvedl na pálce v šesté směně, kdy jsme vyrovnali. Kdyby mi předtím někdo řekl, že budeme hrát s Draky 7:9, byl bych spokojený. Teď mě docela mrzí, že jsme prohráli.“ Uzavřel se spokojeným úsměvem své hodnocení Gregor.

V dalším extraligovém kole Na Hvězdě v Třebíči čeká diváky kromě utkání Nuclears s Olomoucí také atraktivní show pořádaná ve spolupráci s nedalekou leteckou základnou. V rámci akce Army Day se návštěvníci areálu mohou těšit na průlet bojového vrtulníku, ukázky zbraní ze současné výzbroje nebo komentované ukázky výcviku služebních psů a dravců mezi směnami zápasu přímo na hrací ploše. Hlavní program začíná Na Hvězdě v Třebíči v sobotu 28. dubna v 15.30.

  • Facebook
  • Twitter