Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Třebíčská radnice bude vydávat kompostéry

/
/
/
575 Zobrazení



Třebíčská radnice přijala 510 žádostí zájemců z řad obyvatel, majitelů či nájemců pozemků na pořízení kompostérů. Nyní se podařilo vyřídit potřebné náležitosti včetně výběrového řízení a za finanční podpory Operačního programu Životní prostředí město nakoupilo potřebné kompostéry. Ty se budou občanům vydávat v areálu firmy ESKO-T na ulici Hrotovická v Třebíči od pondělí 28. května do pátku 1. června v době od 9.00 do 18.00.


„Jedná se o zelené kompostéry typu KOMP 740 o objemu 740 litrů s tloušťkou stěny 8 – 10 mm. Kupní hodnota kompostéru je 2.650 korun. Vzhledem k velkému počtu žadatelů o kompostér je vydávání kompostérů rozloženo do pěti dnů a to podle počátečních písmen příjmení tak, aby se v jeden den netvořily fronty,“ vysvětluje místostarostka Marie Černá.
Každý zájemce musí před převzetím kompostéru zaplatit hotově 200 korun, což je méně, než je povinná finanční spoluúčast města v tomto projektu. Dále každý nabyvatel kompostéru podepíše smlouvu o výpůjčce, jelikož město tyto kompostéry musí mít evidované po dobu pěti let ve svém majetku a dále budoucí kupní smlouvu.
„V případě, že žadatel nebude moci osobně přijít podepsat kupní smlouvu a smlouvu o výpůjčce, musí donést vyplněnou plnou moc od žadatele k podepisování obou smluv a k převzetí kompostéru,“ dodává Černá.
Text smluv pro seznámení je na stránkách města www.trebic.cz v rubrice Informace pro občany, včetně formuláře plné moci pro případ zastupování žadatele k podpisu smluv a k vyzvednutí kompostéru. Také bude zveřejněn v areálu, kde se kompostéry budou vydávat.

Žadatelé jsou rozděleni podle začínajících písmen příjmení v počtu 90-110 osob na den:
Pondělí 28. května A, B, C, Č, D, E, F (např. Adamová, Burian, Cibulka, Černý)
Úterý 29. května H, CH, J, L, N, O
Středa 30. května K, M
Čtvrtek 31. května P, R, S
Pátek 1. června Š, T, U, V, Z, Ž, G, Ř
Náhradní termín vydávání bude po dohodě na telefonickém čísle 703 173 831.
Každý žadatel dostane ještě ke smlouvám návod ke kompostování, návod ke složení kompostéru, inventární číslo kompostéru a samolepku s názvem Operačního programu. Kompostér váží 24 kg a rozložený se vydá na zadní sedadlo osobního auta.
Více informací: Odbor životního prostředí MěÚ Třebíč, na telefonním čísle: 703 173 831, na e-mailu: komposter@trebic.cz, případně u Ing. Ctirada Kotačky tel.: 568 805 348, e-mail: c.kotacka@trebic.cz.

  • Facebook
  • Twitter