Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Třebíč nabídne zkušenosti z plánování dopravy ve městech

/
/
/
563 Zobrazení



Nadace Partnerství a Asociace měst pro cyklisty chystají konferenci o plánování dopravy ve městech. Akademie městské mobility je určena pro zástupce měst, jak na straně řečníků, tak na straně posluchačů. Zkušenosti si do Třebíče 4. a 5. října přijdou vyměnit úředníci z celé České republiky.


„Koncepční plánování dopravy ve městech se u nás vyskytuje čím dál častěji. Některá města si ale s touto problematikou stále rady nevědí, nebo mají problém s nedostatečnou podporou ze strany politiků či administrativy. To se pokoušíme změnit.“ říká Simona Surmařová, manažerka projektu MOVECIT, který se zaměřuje na plány mobility institucí. Ty mohou fungovat jako součást celoměstského plánování dopravy.

Konference účastníky provede celým procesem tvorby plánu udržitelné městské mobility (SUMP), přičemž se zaměří na menší města, která často ještě SUMP nemají nebo jsou na začátku procesu. Metodik a teorií se účastníci ale spíše nedočkají. „Snažíme se posluchače vtáhnout do akce, a tak budou o jednotlivých tématech mluvit lidé, kteří si tímto procesem už prošli. Zaměřujeme se na příklady z praxe, stejnou váhu mají úspěchy, ale i nezdary a omyly, které nutně provázejí každý dobrý záměr,“ láká na konferenci Jitka Vrtalová z Asociace měst pro Cyklisty.

„Na příkladu měst jako jsou Litoměřice, Uničov, Otrokovice nebo Uherské Hradiště ukazujeme různé způsoby, jak k plánování dopravy přistupovat. Na konferenci postavíme do kontrastu města s tradičním i novým přístupem stejně tak jako města různých velikostí. Každý si najde to své.“ zdůrazňuje Jaroslav Martinek z Fakulty dopravní ČVUT v Praze.

Cílem konference je měnit pohled na mobilitu v českých městech a překonávat bariéry, které souvisí s přípravou a realizací plánů udržitelné městské mobility v České republice. K jedinečné příležitosti předání zkušeností dojde 4. a 5. října v Třebíči. Ačkoliv je konference primárně určena pro města, pořadatelé zvou všechny, které toto téma zajímá.

Více informací o konferenci.
Registrace

Na pořádání konference se podílí také Asociace měst pro cyklisty, spolek Regio2020, Ministerstvo dopravy, Ministerstvo pro místní rozvoj a Ministerstvo životního prostředí. Konferenci podpořili také Kraj Vysočina i město Třebíč.

  • Facebook
  • Twitter