Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Téměř čtyři stovky návštěvníků na velikonočním víkendu v Infocentru elektrárny Dukovany

/
/
/
684 Zobrazení



Rekordní návštěvnost při velikonočním tvoření zaznamenalo o víkendu 24. – 25. března dukovanské Infocentrum. Oproti loňskému roku se téměř dvojnásobný počet dospělých i dětí poctivě připravoval na blížící se velikonoční svátky. Pletenou pomlázku si odnášeli hoši i tatínci, nejen děvčata zdobila vajíčka a to jak klasická slepičí, tak také voňavá perníková.

Tvořivé dílny opětovně připravil a vedl studentský spolek Halahoj z třebíčského katolického gymnázia. Kromě tradičního pletení pomlázek a zdobení vajíček, byly letošní dílny nově inspirovány vytvářením papírových kuřátek nebo zajíců. Speciální velikonoční exkurze byly také přizpůsobeny dětským návštěvníkům a doplněny o zážitkové vyprávění k českým velikonočním tradicím a zvykům. Děti i dospělí se tak mohli dozvědět, proč se například velikonočnímu pondělí říká také pondělí červené.

„Upletl jsem si na mamku pomlázku a ještě jsem jí vytvořil jarní přání s kuřátkem,“ říká desetiletý Filip z Třebíče po zhlédnutí kresleného filmu v kinosále dukovanského Infocentra.

Tematické víkendy se konají v Infocentru elektrárny pro velký zájem již poněkolikáté. Zrekonstruované Infocentrum nabízí pro podobné aktivity atraktivní prostředí. Vedle těchto tematických programů se zde konají také zajímavé přednášky různých osobností, pořádají noční nebo speciální víkendové prohlídky.

  • Facebook
  • Twitter