Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Střední školy na Havlíčkobrodsku připravují žáky na přijímačky

/
/
/
3120 Zobrazení



Na Obchodní akademii a Hotelové škole v Havlíčkově Brodě se pořádaly přípravné kurzy ve dvou termínech. V úterý 20. února to byl český jazyk a literatura, ve čtvrtek 22. února matematika.

Na český jazyk a literaturu se dostavilo 35 žáků z devatenácti základních škol, kteří byli rozděleni podle abecedy do dvou učeben k Ivě Bělouškové a Ivě Sobotkové. „Na kurzu využíváme přehled základního učiva základní školy a rozbory testů z let 2015 až 2017. Materiálu máme dostatek,“ popsal průběh kurzu češtiny Karel Sedlák, zástupce ředitele školy.

Na matematiku přišlo 34 žáků, kterým se věnovali Ivana Holubová a Karel Sedlák. „Největší problém byl s příklady z geometrie – rýsování, planimetrie a stereometrie. Stále se potýkají s převody jednotek, tradičně procenta a užití vzorců dělají problém. Řešili jsme společně ilustrační test z předcházejících let. Žákům  byly předány odkazy na zadání dalších cvičných testů, umístěných na internetu,“ zhodnotil karel Sedlák.

  • Facebook
  • Twitter