Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Sterilizujeme zdravotnické prostředky na nejvyšší úrovni, hlásí havlíčkobrodská nemocnice

/
/
/
867 Zobrazení



Centrální sterilizace Nemocnice Havlíčkův Brod prošla včera 19. dubna recertifikací – ČSN EN ISO 13485 ed.2:2016. Sterilizace zdravotnický prostředků tedy u nás splňuje nejvyšší normu. ISO garantuje zvýšení kvality. Pacientům, ale i lékařům, kteří si tuto službu u nás objednávají pro své ordinace a kliniky, garantujeme bezpečnou a kvalitní sterilizaci.

Nemocnice Havlíčkův Brod provádí sterilizaci zdravotnických prostředků podle vyhlášky č. 306/2012 Sb. a tuto certifikaci systému kvality sterilizace má od roku 2015. Jde o mezinárodně uznávanou normu řízení kvality pro zdravotnické prostředky. Centrální sterilizace tak opět úspěšné prokázala zavedení a uplatnění systému managementu jakosti.

„Nová norma posunula požadavky směrem ke zvýšení kvality v této oblasti. Proběhlý audit byl mnohem náročnější, podrobnější a posunul námi nabízené služby na ještě vyšší úroveň,“ řekla vrchní sestra oddělení centrálních operačních sálů a sterilizace Věra Prokopová- Tyčová. Nastavené procesy tak zajistí poskytování ještě kvalitnějších služeb v oblasti sterilizace lékařům i pacientům. Tým auditorů hodnotil procesy systému managementu v oblasti předpisů, zákonů a smluvních záležitostí.

Od roku 2010 využívá havlíčkobrodská nemocnice na Centrální sterilizaci moderní technologie tzv. plazmové sterilizace. Sterilizace plazmou je ideální pro sterilizaci biomedicínských zařízení a má řadu výhod:
1. Způsob sterilizace není toxický i díky tomu, že teplota prostředí, kde probíhá, je méně agresivní než sterilizace sytou vodní párou.
2. Nízkoteplotní sterilizace za sucha je velice šetrná k nástrojům a snižuje zátěž, kterou může představovat vysoká teplota, rychlé teplotní změny a vlhkost. Šetrná je takié vůči okolnímu prostředí.
3. Další podstatnou výhodou je krátká doba trvání sterilizační procedury a možnost získání velkého objemu plazmatu.
4. Výsledkem je 100% kvalitní sterilizace i složitě členitých nástrojů.
Kromě Centrální sterilizace máme certifikované také oddělení Společných laboratoří a Patologii.

  • Facebook
  • Twitter