Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Speciální noční prohlídky Jaderné elektrárny Dukovany jsou opět plně obsazeny

/
/
/
1505 Zobrazení



Zářijové noční prohlídky Jaderné elektrárny Dukovany jsou jen jednou z několika akcí, které Infocentrum elektrárny připravilo pro své návštěvníky a zájemce o speciální zážitky z technických prostředí na měsíc září. Návštěvníky čeká poslední z těchto mimořádných víkendů, a stejně jako ty předchozí jej už návštěvníci plně obsadili.

Účastníci prvních dvou víkendových akcí měli možnost podívat se nejen do Infocentra, ale také na trenažér blokové dozorny, do strojovny či do skladu s použitým jaderným palivem. To vše pod tajemnou rouškou tmy. Čtyřhodinová exkurze se u návštěvníků, kteří se sjeli z různých koutů naší republiky, setkala s mimořádně pozitivním ohlasem. „Někteří za námi přijeli i přesto, že bojovali s velkou rýmou. Nechtěli prostě tuto příležitost propásnout. Jiní zase přiznali, že měli obavy, zda se nebudou během čtyřhodinové exkurze nudit. Nakonec se mnozí z nich podivovali nad tím, jak to všechno rychle uteklo a netajili se ani tím, že by si návštěvu hned zopakovali, prozradila průvodkyně Infocentra Dana Janovská.

Oblíbené pěší noční prohlídky elektrárna připravila na zářijové pátky 7. 9., 14. 9. a 28. 9. Exkurze se konají v čase od 21:00 do 1:00 hodin a bylo nutné se na ně předem přihlásit. Zájem o Jadernou elektrárnu Dukovany je u veřejnosti stále vysoký, elektrárna tak patřila i v průběhu letních prázdnin k nejnavštěvovanějším místům regionu. Jen během dvou prázdninových měsíců jí navštívilo necelých 8 tisíc lidí, což je nejvyšší počet za dobu monitorování počtu návštěvníků.

  • Facebook
  • Twitter