Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Speciální exkurze elektrárny Dukovany každou únorovou sobotu

/
/
/
527 Zobrazení



Prohlédnout si trenažér blokové dozorny nebo strojovnu jaderné elektrárny je jistě výjimečnou příležitostí pro všechny zájemce o technická zařízení a prostory. Prohlídky se speciálním programem se budou konat každou únorovou sobotu (3. 2., 10. 2., 17. 2., 24. 2.) v čase od 9.30 do 13.00. Speciální sobotní exkurze pořádá elektrárna už podruhé. Zájem o ně je velký, ale ne na každého se dostane, neboť celkový počet vstupů do elektrárny je limitován. V roce 2017 mělo tuto možnost celkem 305 osob.

Na úvod účastníci ve zdejším infocentru shlédnou film o principu výroby elektřiny v jaderných elektrárnách a trenažer, který je přesnou kopií blokové dozorny sloužící k výcviku a tréninku operátorů blokových dozoren. Následně, po fyzické kontrole, vstoupí do areálu elektrárny, kde ve střeženém prostoru uvidí nová zařízení a objekty, které byly v uplynulých letech v rámci modernizace a přípravy elektrárny na další provoz realizovány. Jedná se například o nové SBO dieselgenerátory, ventilátorové věže, transformátory a rozvodnu, ze které se vyrobená elektřina vyvádí do distribuční sítě i strojovnu parních turbín. Na závěr si budou návštěvníci moci dopřát oběd v místní jídelně a fyzicky vyzkoušet kvalitu a pestrost jídel pro zaměstnance elektrárny.

Kdo a kam se může přihlásit?

Účastníci speciálních exkurzí mohou být osoby české státní příslušností starší 15 let. Hlásit se mohou elektronicky na adrese: infocentrum.edu@cez.cz. V rámci přihlašovací zprávy je třeba uvést datum zvoleného termínu exkurze, jméno a příjmení, datum narození, číslo platného OP, státní příslušnost, název školy či zaměstnavatele. Poté, každý zájemce obdrží potvrzovací informaci, zda je požadovaný termín volný a další upřesňující informace.

  • Facebook
  • Twitter