Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Šachovým králem hradu Lipnice se stal Roman Vincze ze ŠK Jiskra Havlíčkův Brod

/
/
/
1586 Zobrazení



Šachisté TJ Jiskra Havlíčkův Brod uspořádali ve spolupráci se ZŠ Lipnice nad Sázavou v sobotu 23. června na hradě Lipnice šachový turnaj O šachového krále hradu Lipnice. Do prostorného sálu hradu si královskou hru přijelo zahrát devadesát pět zájemců z dvaceti tří šachových oddílů. 

Přijeli šachisté mimo jiné z Prahy, Kolína, Počátek, Třebíče a Kolešovic různých věkových kategorií od nejmladšího 4,5letého Pavla Brože ze ŠK Světlá nad Sázavou až po 77letého Jaroslava Horáka z Gambitu Jihlava. Hrálo se devět kol tempem 15 minut na partii pro každého hráče, jeden turnaj,vyhodnoceny čtyři kategorie.

Absolutní vítěz turnaje Roman Vincze vpravo

Kategorie A – 19 účastníků s ELO LOK nad 1500, Kategorie B – 13 účastníků do ELO LOK 1500 a neregistrovaní zájemci, Kategorie C – 32 dětí, ročník narození 2008 a mladší, Kategorie D -31 mládež ročník narození 2002 až 2007. Cílem turnaje, propagace šachové hry mezi širokou veřejností, s využitím zajímavých míst, turnaj na hradu Lipnice naplnil.

Boje na šachovnicích nesmlouvavé, urputné od první do poslední partie, ale zcela ve sportovním duchu, bez jediného protestu, na čemž měli zásluhu jak hráči, tak tým pořadatelů. Příprava hracích podmínek, vybavení stoly, židlemi, zabezpečení věcných cen pro všechny účastníky, včetně hezkých pamětních medailí nebyl jednoduchý úkol. Podařilo se ve spolupráci se ZŠ v Lipnici nad Sázavou zabezpečit stoly a židle a umístit do sálu, bez toho by nebylo možné turnaj uskutečnit.

Nejmladší účastník turnaje Pavel Brož

Poděkování patří všem, kteří se na přípravě a organizaci turnaje podíleli, zabezpečili. Ředitelce turnaje Lucii Fenclové, Karlu Brodinovi, Jiřímu Havlovi, Denise Němcové, Marii Satrapové, Marii Paulíkové, Renatě Koumarové, Zdeňkovi Ježkovi, taktéž i kastelánovi hradu Lipnice a panu Václavu Adamcovi, který atmosféru turnaje zachytil na fotografiích. (umístěny ve fotogalerii ŠK Jiskra). Turnaj se objeví také v pořadu ČT4  Sport V Šachu.

Výsledky turnaje

Absolutní vítěz : Roman Vincze z Jiskry Havlíčkův Brod s 8,0 body, druhé místo dorostenec Tomáš Zelený ze ŠK Caissa Třebíč – 7,5 bodu o pořadí na třetím místě rozhodlo pomocné hodnocení ve prospěch Jaroslava Janáčka ze ŠK Mahrla Praha.

Tituly Šachového krále hradu Lipnice v jednotlivých kategoriích

Kategorie A
1. Roman Vincze z Jiskry Havlíčkův Brod
2. Tomáš Zelený – Caissa Třebíč
3. Jaroslav Janáček – ŠK Mahrla Praha

Kategorie B
1. Milan Chvojka – ŠO Sokol Krucemburk
2. Jaroslav Melichar – Jiskra Havlíčkův Brod
3. Tomáš Blažek – ŠK Sokol Oudoleň

Kategorie C mládež
1. Robert Jun – ŠK Chotěboř
2. Michal Švadlenka
3. Dominik Švadlenka (oba TJ Kobylisy)

Kategorie D mládež
1. Ondřej Zelený – ŠK Caissa Třebíč
2. Jan Vyhnálek – Spartak Pelhřimov
3. Viola Ruby Pejřimovská – TJ Chotěboř

Nejmladší účastníci Pavel Brož ze ŠK Světlá nad Sázavou a Lenka Zvolánková ze ŠO Sokol Oudoleň a nejstarší účastník Jaroslav Horák obdrželi věcnou cenu. Všichni účastníci PAMĚTNÍ MEDAILI a věcnou cenu. Pamětní medailí byli oceněni i všichni organizátoři.

Turnaj podpořili svými výrobky do cenového fondu turnaje: AMYLON, a.s. Havlíčkův Brod, EFKO, s.r.o Nové Veselí, Měšťanský pivovar Rebel Havlíčkův Brod, OSS ČUS Havlíčkův Brod, KNIŽNÍ KLUB, CANDY Plus, a. s., SABE – Jihlava a Šachový svaz ČR.

Podrobné výsledky

  • Facebook
  • Twitter