Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

rn Pracovníci dukovanské elektrárny podpořili neziskové organizace rn n

/
/
/
406 Zobrazení



rn

Skupina ČEZ a její elektrárny v regionech naplňují společenskou odpovědnost do posledního puntíku. Dlouhodobě podporují neziskové organizace ve svém okolí, a to jak finančně, tak také prostřednictvím podpory jejich zaměstnanců. Již tradičními se staly různé charitativní sbírkové akce či velikonoční a vánoční trhy, při kterých organizace nabízí své výrobky. Neméně významná je přímá pomoc při tzv. dobrovolnických dnech, které ČEZ pro své zaměstnance organizuje. Dalším prvkem pomoci se staly tzv. „charitativní snídaně“, při kterých si zaměstnanci elektrárny Dukovany mohou jedenkrát v měsíci v ranních hodinách zakoupit lahůdky a teplé nápoje od chráněných pracovišť z regionu.  Dnes nakupovali zaměstnanci u Vrátek z Třebíče jejich vyhlášený žitný chléb, lahodnou kávu a výborné koláče a buchty.

„Do elektrárny se vždycky těším, přestože musím brzy ráno vstávat. Znám se tu už se spoustou lidí, kterým moc ráda uvařím naši dobrou kávu,“ říká s úsměvem Lucka Rambousková, pro kterou je obsluha lidí, kterou zná z kavárny, už běžnou praxí.

„Lucku práce u nás naplňuje a viditelně posouvá. Má spoustu přátel jak u našich pracovníků, tak z řad hostů naší kavárny. Jsme moc rádi za příležitosti, při kterých mohou naši klienti přicházet do kontaktu s dalšími lidmi a procvičovat své sociální dovednosti,“ říká Irena Rybníčková, předsedkyně sdružení Vrátka Třebíč.

Snídaně pro dobrou věc se setkala s velkým zájmem zaměstnanců, kteří oceňují rozmanitost výběru, změnu a hlavně vnímají potřebnost pomoci touto formou druhým.

„Přáli bychom si takové výborné snídaně každý den,“ říká s úsměvem Zdeňka Šťastná, která má v elektrárně na starosti úklidy všech prostor.

Občanské sdružení Vrátka od roku 2008 pomáhá zajišťovat pracovní uplatnění osobám se zdravotním postižením, a to i v několika vlastních provozovnách. Dále nabízí možnost vzdělávání, rekvalifikace a sociální službu sociální rehabilitace. Sdružení se zúčastňuje řady společenských akcí, na kterých prodává nejen občerstvení z již zmíněné kavárny, ale také výrobky z chráněné dílny a tím prezentuje práci handicapovaných (www.vratka.cz).

rn n

  • Facebook
  • Twitter