Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

rn Policisté na Vysočině se o víkendu zaměřili na podnapilé řidiče rn n

/
/
/
433 Zobrazení



rn

„V obci Cejle kontrolovali policisté v pátek večer kolem dvaadvacáté hodiny osobní auto Renault Megane, které řídil šestadvacetiletý muž z Jihlavska.  Při kontrole se řidič nadýchal 1,45 promile alkoholu v dechu. Pozitivní byly také opakované dechové zkoušky – 1,29 a 1,55 promile alkoholu v dechu. Řidič se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu ve zdravotnickém zařízení. Policisté řidiči zakázali další jízdu a na místě mu zadrželi řidičský průkaz,“ přiblížila jeden z případů Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Dvacetiletého řidiče osobního vozu Škoda Octavia kontrolovali policisté z jihlavského obvodního oddělení v sobotu 24. února před jednou hodinou ranní na ulici Pod Příkopem v Jihlavě. „Policisté dechovou zkouškou naměřili 1,41 promile alkoholu v dechu. Pozitivní byly také opakované dechové zkoušky – 1,34 a 1,19 promile alkoholu v dechu. Řidič se poté podrobil odběru krve ve zdravotnickém zařízení. Policisté na místě řidiči zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. V obou případech policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala tisková mluvčí. 

Akce s podobným zaměřením budou pokračovat i na jiných místech Vysočiny. „Důvodem je neustále narůstající počet dopravních nehod, které zaviní řidiči pod vlivem alkoholu, a také narůstající počet zjištěných případů, kdy za volant usedne podnapilý řidič. Žádnou výjimkou přitom nejsou alarmující případy, kdy policisté zjistí, že hladina alkoholu v dechu řidiče přesahuje dvě promile alkoholu, výjimkou nejsou přitom ani hodnoty ještě vyšší,“ uzavřela Dana Čírtková.

rn n

  • Facebook
  • Twitter