Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

rn Krajské kolo soutěže pIšQworky ve Žďáře nad Sázavourn n

/
/
/
3730 Zobrazení



rn

Šesnáct týmů se rozlosovalo do čtyř skupin po čtyřech účastnících. Skupina A nabídla asi největší drama, neboť se tři týmy srovnaly na čtyřech bodech a rozhodnout tak muselo skóre z odehraných duelů. Nejvíce bodů – 38 – měli kluci z týmu Nechť f je funkce, konec citace z Gymnázia Žďár nad Sázavou, o dva body méně měli Chovanci psychiatrie v městečku Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch z Gymnázia Jihlava, kteří nejenže prokázali dobrý orientační smysl, když uprchli z velšského ostrova Anglesey až do budovy žďarského gymnázia, ale také svým úspěchem zavdali příčinu dohadům, že svou duševní nedostatečnost pouze předstírají. Pomyslného Černého Petra si vytáhl tým Melting Point z Gymnázia a obchodní Akademie Pelhřimov, a s turnajem se tak rozloučil.

Skupina B měla o poznání jasnější průběh, do vyřazovací části se tryskem přihnali Jezdci Apokalypsy z Gymnázium Pacov a Seksta z Gymnázia Havlíčkův Brod. O moc složitější to nebylo ani v C skupině, pro postup si dokráčeli Im-Pro z Gymnáza Jihlava a neoblomní konspirační teoretikové Pí rovná se přesně 3 z Gymnázia Třebíč. Ač to ve skupině D vypadalo poměrně zamotaně, poslední kolo vše rozkrylo – do play-off postoupili CHUPACABRA SQUAD ze Střední průmyslové školy Stanislava Bechyně Havlíčkův Brod s Tlapiškami ze SPŠ Třebíč. Po skupinové fázi se tak rozloučili týmy Melting Point, Bídáci ze SŠPTA Jihlava, Křižáci ze SPŠTA Jihlava, Prumka1 z VOŠ a SPŠ Žďár nad Sázavou, Sekaři z Gymnázia Žďár nad Sázavou, TŘI TEČKY ze Střední průmyslové školy Stanislava Bechyně Havlíčkův Brod, dál nepostoupil ani sladký a chutný Kinder mléčný řez z Hotelové školy Třebíč a o relevanci svého názvu musí jistě přemýšlet Kulatá krychle z Gymnázia Havlíčkův Brod.

Play-off bylo zahájeno dle předem připraveného schématu. Mezi poslední čtyřku se překvapivě nepodíval tým Nechť f je funkce, konec citace, který v prostorách vlastního gymnázia obhajoval vítězství v turnaji. Nebyl schopen zastavit rozjeté Jezdce Apokalypsy, jimž podlehl 9:11. Podobně jako ve skupině vypadnuvší Kulatá krychle budou moci o svém argumentu přemýšlet mladí hráči týmu Pí rovná se přesně 3, kteří nejednoho protivníka během samotné hry zaskočili svými módními doplňky. Cesta turnajem skončila také pro Tlapišky a Sekstu.

Poslední čtyři týmy se tak utkaly o postup do brněnského Grandfinále. O možnost podívat se na jižní Moravu byli připraveni Chovanci psychiatrie v městečku Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch a Im-Pro. Oba týmy tak čekal lítý souboj o bronzové medaile a bylo zajímavé, že tento byl záležitostí týmů z jihlavského gymnázia. V derby nakonec utrhli vítězství Chovanci psychiatrie v městečku Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch, kteří uspěli v poměru 14:6. Finále mělo odpovědět na otázku, zda se podaří CHUPACABRA SQUAD srazit ze sedla Jezdce Apokalypsy. K nelibosti všech, kteří se bojí katastrofy, se tak nestalo. Jezdci Apokalypsy přejeli CHUPACABRA SQUAD taktéž 14:6 a uvidíme, zda se podaří předejít konci našich dnů v Grandfinále.

Pořadí

1. Jezdci Apokalypsy (Gymnázium Pacov), ve složení: Patrik Vondráš, Jan Smolek, Martin Hruška, Karel Vágner, Václav Fabík

2. CHUPACABRA SQUAD (Střední průmyslové školy Stanislava Bechyně Havlíčkův Brod), ve složení: Štěpán Míka, Tomáš Bačkovský, Vojtěch Houlík, Jakub Honek, Andrej Čapek

3. Chovanci psychiatrie v městečku Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch (Gymnázium Jihlava), ve složení: Ondřej Med, Lukáš Weselý, Martin Zimen, Daniel-Patrik Oppelt, Tadeáš Havlík

Ve více než stovce oblastních turnajů v pIšQworkách poměřilo síly  1339 týmů z 648 škol. Z krajských kol, do kterých postoupily nejlepší týmy z oblastních turnajů, vzejde celkem 24 vítězných týmů z České republiky i ze Slovenska, které se utkají o titul středoškolského mistra v piškvorkách 8. prosince 2017 na Fakultě sociálních studií MU v Brně.

Hlavním pořadatelem soutěže pIšQworky je spolek Student Cyber Games. Soutěž se koná pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a všech krajů České republiky. Spolupořadatelem pIšQworek je už od roku 2012 Masarykova univerzita v Brně. Hlavním partnerem desátého ročníku pIšQworek je společnost Candy Plus.

Podrobnější informace o soutěži naleznete na webu soutěže www.pisqworky.cz, kde najdete kromě jiného také pravidla pIšQworek.

rn n

  • Facebook
  • Twitter