Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ranní nehoda ve Skuhrově si vyžádala lidský život

/
/
/
1132 Zobrazení



Ve středu 2. května deset minut okolo páté hodiny ranní došlo na silnici I/38 ve Skuhrově na Havlíčkobrodsku k dopravní nehodě, při které se střetla tři auta, osobní auto VW Golf, dodávkový Ford Tranzit a nákladní auto MAN. 

„Následky dopravní nehody jsou fatální, jeden z řidičů na místě zemřel, jednalo se o osmapadesátiletého muže, který cestoval sám. Lehce zraněného řidiče dodávkového vozu převezli zdravotníci do nemocnice. Místo dopravní nehody bylo v době nehody neprůjezdné a zasahovaly zde všechny složky IZS. Policisté odkláněli provoz na objízdné trasy,“ popsala úvodní informace Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině s tím, že u řidičů dodávky a nákladního auta provedli policisté dechové zkoušky s negativními výsledky. Provoz se podle informací policistů podařilo obnovit po desáté hodině dopoledne.

„Šetřením policisté zjistili, že dvaatřicetiletý řidič nákladního vozu značky Man začal předjíždět osobní motorové vozidlo VW Golf, ale nestihl se před předjížděné auto bezpečně zařadit. Když byl na jeho úrovni, objevil se v protisměru dodávkový vůz Ford Tranzit. Řidič nákladního auta se snažil zařadit se zpátky do jízdního pruhu za předjížděné auto, ale při manévru se střetl vůz Man s autem VW Golf. Vlivem nárazu se osobní auto VW Golf přetočilo před přední část vozu Man, narazilo do boku nákladního vozu a bylo odhozeno do protisměru, kudy v danou chvíli projížděl Ford Tranzit. I když se řidič dodávkového vozu na vzniklou situaci snažil reagovat intenzivním brzděním, došlo ke střetu vozu Ford Tranzit a osobního auta VW Golf. V osobním voze na následky těžkých poranění zemřel osmapadesátiletý řidič, zraněného sedmapadesátiletého řidiče z vozu Ford Tranzit zdravotníci převezli do Nemocnice Havlíčkův Brod, kde zůstal hospitalizován,“ doplnila další informace Dana Čírtková.

Kriminalisté z oddělení obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování z Havlíčkova Brodu zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti a přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. V současné době budou v rámci prověřování probíhat všechny nezbytné procesní úkony.

  • Facebook
  • Twitter