Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Prvňáci a druháci z rouchovanské základní školy si přišli pro vysvědčení do dukovanské elektrárny

/
/
/
1032 Zobrazení



Dvě desítky žáčků první a druhé třídy Základní školy Rouchovany dnes vyměnily školní lavice za sedátka Infocentra elektrárny Dukovany. Na poslední den jejich školní docházky pro ně připravila elektrárna prohlídku infocentra i sladkou odměnu.

V pátek 29. června přijely do dukovanského Infocentra děti z 1. a 2. třídy ZŠ Rouchovany. Za asistence skřítků Joulinky a Watíka zde převzaly vysvědčení a každá třída i sladkou odměnu v podobě dortu.

Po rozdání vysvědčení děti spořádaly oba dorty a v horním patře infocentra si vyzkoušely nové interaktivní modely i dětský koutek a došlo i na focení v přilbách ve fotokoutku.

Na předání vysvědčení se přišel podívat také hrdý tatínek sedmileté Elišky Jan Nejedlý ze společnosti ČEZ Energoservis. „Líbí se mi nápad předávání vysvědčení v elektrárně, kterou máme kousek od naší obce. Obzvlášť pro prvňáčky to musí být velký zážitek,“ říká Jan Nejedlý.

Infocentrum Jaderné elektrárny Dukovany patří mezi nejnavštěvovanější technická zařízení v regionu. Ročně elektrárnu navštíví přes 32 tisíc návštěvníků. Kromě pravidelných prohlídek výstavní expozice se zde také konají výstavy obrazů, besedy, přednášky i akce pro rodiny s dětmi. Od letošního roku si zde mohou návštěvníci vyzkoušet největší mlžnou komoru v Evropě i řadu dalších interaktivních modelů. Více informací k návštěvě Infocentra najdete na www.cez.cz/dukovany.

  • Facebook
  • Twitter