Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Program pro motorkáře v Komárovicích Začněme spolu aneb kolama dolů

/
/
/
839 Zobrazení



V sobotu 19. května se na letišti v Komárovicích na Třebíčsku odstartuje projekt Začněme spolu aneb kolama dolů, který je zaměřený na bezpečnost řidičů motocyklů.  Na jízdu se účastníci mohou hlásit prostřednictvím formuláře na webových stránkách Policie České republiky. Počet účastníků na jednu jízdu je z kapacitních důvodů limitován na maximální počet 200 účastníků.

„Výjezd motorkářů proběhne organizovaně za doprovodu dopravních policistů na policejních motocyklech. Společná jízda se uskuteční na stanovené trase v rozsahu 80 až 90 kilometrů. Po dojetí do výcvikového centra na Polygon v Jihlavě–Hosově, který je plánován na 12.00, budou mít dveře otevřené i ostatní motorkáři, kteří se společné jízdy nemohli zúčastnit. Na polygonu se účastníci jízdy zapojí do připraveného programu.
V rámci areálu výcvikového centra proběhnou ukázky bezpečné jízdy i aktivní trénink bezpečné jízdy pro jednotlivce. Součástí programu bude i prezentace všech možností polygonu tak, aby si sami motorkáři vybírali, které prvky a kurzy si chtějí vyzkoušet a ke kurzům bezpečné jízdy se sami opakovaně vraceli. Aktivní účastníci jízdy obdrží před začátkem jízdy reflexní šle, které přispívají ke zvýšení viditelnosti v silničním provozu.
Cílem projektu je oslovení motorkářů, prezentace nových bezpečnostních prvků motorkářům a zprostředkování praktického vzdělávání a zdokonalování řidičů motocyklů na začátku motorkářské sezóny. Přičemž primárně jde o snížení následků a počtu dopravních nehod zaviněných motorkáři a zároveň o osvětu všech účastníků silničního provozu, aby zdokonalování se v řidičských dovednostech považovali za aktivní prvek vlastní bezpečnosti,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině. Projekt v České republice odstartoval 22. dubna na polygonu ve Vysokém Mýtě. Do realizace samotného projektu se postupně zapojí všechna výcviková centra v České republice, která se zabývají výukou bezpečné jízdy.

Pro vyplnění přihlašovacího formuláře je nutné se přihlásit prostřednictvím uživatelského jména: Kola-2018 a hesla: Kola-2018.
Více informací a formulář pro přihlášení: www.policie.cz.

  • Facebook
  • Twitter