Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pro děti z rozvojových zemí se vybralo v Jihlavě přes 400 brýlí

/
/
/
647 Zobrazení



Zdravé město Jihlava opět podpoří vzdělávání dětí v rozvojových zemích. V rámci Evropského týdne mobility město vybralo přes 400 dioptrických brýlí, které pomohou dětem s vadami zraku. 

Proběhla také sbírka jízdních kol, kterých se letos vybralo 78 kusů, dohromady se do Afriky z Jihlavy odeslalo během tří let už přes 678 kol.
„Sbírku brýlí pořádá Zdravé město Jihlava letos poprvé ve spolupráci s Lionským klubem D 122, kteří brýle sbírají v rámci mezinárodního programu Lions recycle for sight. Sbírka probíhá po celé Evropě, brýle se poté třídí v Itálii, kde se změří dioptrie a odkud se dále rozesílají nejen do Afriky, ale i do ostatních rozvojových zemí v rámci humanitárních akcí,“ sdělila Soňa Krátká, koordinátorka Projektu Zdravé město Jihlava.

Sbírka brýlí a jízdních kol v Jihlavě

Sbírka brýlí pokračuje až do konce října, nepotřebné brýle můžete donést do Turistického informačního centra na Masarykově náměstí, a to v pracovní dny od 8.30 do 17.00 a v sobotu od 8.00 do 12.00. Sbírka Kola pro Afriku byla ukončena na konci září.

  • Facebook
  • Twitter