Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Přípravy na Vánoce v Příložanech, Ratibořicích a Jaroměřicích

/
/
/
550 Zobrazení



Nic z toho rozhodně nechybělo o druhém adventním víkendu 9. a 10. prosince ani ve dvou obcích nedaleko Jaroměřic nad Rokytnou, Ratibořicích a v Příložanech, kde proběhlo už tradičně vánoční tvoření. Co měly tyto dvě akce společné? Především to, že organizátorkami akce byly výhradně místní ženy, že akce byla určena nejen dětem, ale i dospělým, že se jich v obou případech zúčastnila majitelka a aranžérka třebíčského květinářství U Madly Marie Plašková, která přišla s radami, pomocí a také se svými výrobky na prodej nebo k objednání a že na obou místech vládla velmi příjemná a pohodová předvánoční atmosféra. A že tudíž netrpělivost, nervozita a hektika zde neměly vůbec žádnou šanci. Pro všechny účastníky akce bylo připravené skutečně bohaté občerstvení v podobě několika variant jednohubek, množství několika druhů vánočního cukroví, perníčků a nápojů. Občerstvení, stejně jako i veškerý materiál nezbytný k výrobě vánočních ozdob a variant, byly hrazeny z dobrovolných příspěvků členů organizace a ratibořických spoluobčanů a také ze sponzorských darů.
Další tradiční předvánoční akcí byly vánoční trhy v prostorách jaroměřického státního zámku. Byly to dva dny pestrého kulturního programu. V přízemí zámku a na zámeckém nádvoří probíhal tradiční řemeslnický jarmark. Souběžně měli návštěvníci možnost si prohlédnout výstavu s názvem Zvěřina na vánočním stole. Proběhly také ukázky barokního tance a šermířských bojů skupiny En Garde. Komedianti na káře předváděli své kejklířské vystoupení, jaroměřičtí ochotníci hráli pohádku Kouzelné sáňky a děti z jaroměřické školy zahrály pod vedením učitelek pohádku o Betlémské hvězdě.

  • Facebook
  • Twitter