Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Prázdniny v Telči vrcholí koncerty Redla, Filipové a Pokáče, na Hansarda je vyprodáno

/
/
/
824 Zobrazení



Sedmnáctidenní letní festival Prázdniny v Telči se přehoupl do druhé poloviny a do konce týdne nabídne ještě přes dvacet koncertů. Mezi nejžádanějšími jsou vystoupení kytaristky Lenky Filipové, legendárního Vlasty Redla i mladého písničkáře Pokáče.

Zcela vyprodaný je koncert irské kapely Interference, se kterou vystoupí v Česku dobře známý Glen Hansard.
„První polovina festivalu se výjimečně vydařila. Obří zájem o koncerty Karla Plíhala, Tata Bojs nebo Hradišťanu zajistil, že do Telče už přijelo přes pět tisíc lidí. V druhém týdnu čekáme opět rekordní návštěvnost a věříme, že letos překročíme hranici deseti tisíc návštěvníků, “ říká Vojtěch Kolář, jeden z pořadatelů festivalu.

Víťa Marčík, archiv pořadatelů

Největším lákadlem druhého týdne je koncert kultovní irské kapely Interference, se kterou bude hostovat písničkář Glen Hansard. Už od minulého týdne je ale koncert vyprodaný. Velkou návštěvnost pořadatelé očekávají ještě na koncertech Lenky Filipové, která vystoupí se smyčcovým souborem, Vlasty Redla s kapelou a také na sobotním koncertu folkrockového Jarretu s mladým českým písničkářem Pokáčem.
„Zajímavé koncerty proběhnou také na noční scéně na Panském dvoře. V pátek se tam odehraje divoká taneční party s hiphopovou dechovkou Tygroo a v sobotu tančírna s kapelou Voilà, která míchá swing, twist a chanson s moderní populární muzikou,“ dodává Kolář.
Prázdniny v Telči mají také široký doprovodný program, ať už jsou to volně přístupné koncerty na telčském náměstí, divadelní pohádky v zámeckém parku nebo festivalové dílny, odkud si návštěvníci mohou odnést vlastnoručně vyrobené dárky. Novinkou je filmová sekce, kde mají účastníci festivalu jedinečnou možnost vidět filmy s hudební tematikou, které buď vůbec nebyly v české distribuci, nebo běžely jenom krátce.

Předprodej vstupenek na Prázdniny v Telči běží na webu festivalu www.prazdninyvtelci.cz.

  • Facebook
  • Twitter