Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Porodnice v Havlíčkově Brodě trhá rekordy, rodí se víc dětí

/
/
/
1773 Zobrazení



Letní měsíce letošního roku přinášejí bohatou nadílku nejen na úrazových ambulancích, ale i na porodnici. V porovnání s loňským rokem se už za prvních sedm měsíců v havlíčkobrodské porodnici uskutečnilo o 65 porodů více.


Aktuálně se narodilo také jedenáct párů dvojčat, ta poslední se narodila 26. července a byli to dva chlapci. V tom se odráží i prozatímní trend – narodilo se více chlapců než dívek, v poměru 430:420. Ke konci měsíce se v havlíčkobrodské porodnici uskutečnilo celkem 839 porodů a narodilo se 850 dětí. Od května se rodí kolem 137 dětí za měsíc. „Do jisté míry kolísání počasí v letních měsících může vést k urychlení porodu,“ sdělila primářka dětského oddělení Magdalena Chvílová Weberová.
V loňském roce se nejvíce dětí narodilo v květnu a prosinci. Stále v havlíčkobrodské nemocnici zaznamenávají zájem rodiček z místo mimo Havlíčkobrodsko, už 42 % maminek dorazilo mimo region Havlíčkobrodska.

Maminky si podle slov zdravotníků velice chválí zrekonstruované prostory porodnice i perinatologického centra, které nabízejí soukromí a vysoký komfort. Jednotky intermediární péče o novorozence je kapacitně vytížena na maximum. Jako jediní v Kraji Vysočina umožňuje Nemocnice Havlíčkův Brod formu hospitalizace maminky a miminka na vlastním pokoji s možností 24 hodinového pobytu tatínka či osoby blízké. Letošní nejmenší miminko narozené v Havlíčkově Brodě vážilo 1420 g a narodilo se v červenci. Pečovali ale také o miminko s porodní vahou 925 g, které se narodilo v Praze a následně bylo převezeno na havlíčkobrodské perinatologické centrum k další péči.

Letošní nejčastější jména v Havlíčkově Brodě: nejvíce rodiče dávají potomkům chlapecká jména Jakub, Tomáš a Jan. U holčiček pak Anna, Adéla a Tereza.

  • Facebook
  • Twitter