Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté upozorňují: nepozornost zabíjí

/
/
/
959 Zobrazení



Policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina se v sobotu 30. června ve spolupráci s krajskou koordinátorkou BESIPu zapojili do celorepublikové kampaně s názvem Nepozornost zabíjí. Ta je zaměřená na řidiče používající hovorové zařízení při řízení vozidla. Akce se konala od 12.00 do 15.00 v obci Čížov u frekventované silnice I/38. Řidiči dostali reflexní vestu s logem kampaně. 

„Cílem kampaně je upozornit řidiče, že telefonování nebo psaní SMS zpráv při řízení vozidla patří mezi časté přestupky, kvůli kterým vzniká celá řada dopravních nehod. Řidič, který při řízení motorového vozidla používá mobilní telefon a nevěnuje se plně řízení, je nebezpečný nejenom sám sobě, ale i pro ostatní účastníky silničního provozu,“ uvedla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková s tím, že osoba, která řídí vozidlo a při řízení v ruce drží hovorové zařízení, se vždy dopouští protiprávního jednání, a to přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

V případě, že policisté u řidiče takovéto jednání zjistí, mohou mu na místě v příkazním řízení uložit pokutu až do výše jednoho tisíce korun. V případě správního řízení je tato sankce ještě vyšší. V obou případech se přestupci do karty řidiče připisují dva trestné body.

  • Facebook
  • Twitter