Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté obvinili ženu z Havlíčkobrodska z úvěrového podvodu

/
/
/
816 Zobrazení



Policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu třicetileté ženě z Havlíčkobrodska, která se dopustila úvěrového podvodu. Nyní čelí obvinění z přečinu úvěrového podvodu. 

„Využila situace, že její spolupracovnice měla v jihlavské provozovně svoji kabelku uloženou v neuzamčené skříňce. Z kabelky jí vzala občanský průkaz a poté šla s dokladem na pobočku finanční společnosti. Na cizí občanský průkaz a bez vědomí jeho vlastníka uzavřela smlouvu o úvěru na částku bezmála 400 tisíc korun a smlouvu o bankovních produktech a službách. V žádosti i smlouvách uvedla osobní údaje své spolupracovnice. Úvěr jí byl schválen a peníze si žena nechala zaslat na účet vedený také na jméno majitelky občanského průkazu. Poté odešla zpět do provozovny a občanský průkaz vrátila na původní místo do kabelky. Finanční společnost ale zjistila nesrovnalosti, provedla vlastní kontrolu a zjistila, že úvěr byl sjednán podvodně, finanční prostředky byly zablokovány,„“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.
Policisté přijali trestní oznámení a případ začali prověřovat. „Na základě šetření zjistili, kdo občanský průkaz odcizil a sjednal jeho prostřednictvím úvěrovou smlouvu. Policisté shromáždili důkazy a na jejich základě poté sdělili třicetileté ženě podezření z přečinu úvěrového podvodu spáchaného dílem dokonaným a dílem ve stádiu pokusu. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení,“ dodala Jana Kroutilová.

  • Facebook
  • Twitter