Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Podnapilý cyklista se střetl v Jaroměřicích nad Rokytnou s chodkyní

/
/
/
875 Zobrazení



V neděli 9. září před devatenáctou hodinou došlo v Jaroměřicích nad Rokytnou ke srážce cyklisty a chodkyně. Policisté cyklistovi naměřili přes dvě promile alkoholu v dechu.

„Dvaapadesátiletý cyklista jel na jízdním kole ve směru od ulice K Ráji k Havlíčkově ulici a zleva předjížděl chodkyni, která šla po levé straně. Při předjíždění o chodkyni zavadil pravým řídítkem jízdního kola a chodkyně upadla na zem. Při dopravní nehodě se chodkyně zranila a byla následně převezena vozidlem zdravotnické záchranné služby do Nemocnice Třebíč k dalšímu vyšetření. Policisté provedli na místě nehody u obou účastníků dechové zkoušky ke zjištění případné přítomnosti alkoholu v krvi. U sedmdesátileté chodkyně byla dechová zkouška negativní, u cyklisty byl výsledek pozitivní – 2,26 promile alkoholu a 2,20 promile alkoholu v krvi. Cyklista s naměřenými hodnotami souhlasil a nepožadoval lékařské vyšetření spojené s odběrem žilní krve,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině. Při dopravní nehodě nevznikla podle informací policistů žádná hmotná škoda. Další okolnosti nehody a míra zavinění jsou předmětem policejního šetření ze strany policistů dopravního inspektorátu Třebíč.

  • Facebook
  • Twitter