Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Po páté ochutnají v Jihlavě veganský jídelníček

/
/
/
707 Zobrazení



V parku Gustava Mahlera v Jihlavě se v pátek 21. září od 15.00 do 17.00 uskuteční Veganské hody. Organizátoři a organizátorky akce zvou veřejnost nejen na ochutnávku bezmasého jídla, ale i na otevřený prostor městského parku pro sdílení receptů, výměnu zkušeností, poslech hudby a nebo zapojení se do nekomerční aktivity obohacující komunitní život v krajském městě.

Veganské hody jsou jednou z aktivit, které chtějí veřejnosti představit veganský způsob stravování pozitivním způsobem. Své veganské jídlo k ochutnání může přinést každý – ať už vegan či nevegan. K dispozici budou stoly i vybavení pro ohřev jídla. Návštěvníci budou mít možnost poznat, že veganství má mnoho podob a ochutnat pestrou nabídku pokrmů – ať už těch, které čerpají ze zásad zdravého životního stylu nebo těch, které se inspirují tradiční českou a slovenskou kuchyní, nebo asijskou kuchyní. K ochutnání tak bude například koprová omáčka, sojové výpečky se zelím a bramborovým knedlíkem nebo halušky s uzeným (tempehem). Milovníci sladkého také nepřijdou zkrátka.

Dlouholetí vegani a veganky se na místě rádi podělí o své zkušenosti, začínajícím veganům poradí, kde najít informace a jak si zajistit všechny potřebné živiny.

Veganské hody jsou koncipovány jako nekomerční, komunitní a otevřená událost. Organizátoři uvítají, když se do akce zapojí co nejširší veřejnost. „Nově se zaměřujeme i na naši ekologickou stopu a prosíme všechny návštěvníky, aby si s sebou donesli i svou misku a lžíci. Na místě bude pro zapomnětlivé k dispozici ekologické nádobí z cukrové třtiny.“ dodává členka organizačního týmu Simona Havlová.

Veganské hody navazují na podobné akce, které se konají v Praze, Brně, Bratislavě i dalších evropských městech. Loňského ročníku se účastnilo přes dvacet kuchařů a kuchařek a návštěvníci měli možnost vybírat z téměř šedesátky pokrmů – slaných i sladkých, teplých i studených. Celkem se vydalo více než dva tisíce ochutnávkových porcí jídla.

Více informací a tabulka se seznamem jídel jsou k dispozici v události na Facebooku. Do tabulky se může připsat každý, kdo má v plánu se hodů se svým pokrmem zúčastnit.

  • Facebook
  • Twitter