Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pětadvacátý ročník výstavy Zahrada v Havlíčkově Brodě

/
/
/
1320 Zobrazení



V pátek 27. dubna se v havlíčkobrodském kulturním domě (KD) Ostrov a jeho okolí otevřou brány tradiční výstavy Zahrada 2018, jedné z největší akcí svého druhu nejen na Vysočině. Zájemci mohou expozice výstavy navštívit od pátku 27. do neděle 29. dubna. 

Výstavu zahájí v pátek v 9.00 slavnostního přestřižení pásky, které by mělo být slavnostnější než v minulých letech. „Už před devátou hodinou zahraje Havlíčkobrodská dvanáctka přímo před branou u mlýna. Pak už nic nebude bránit, aby si návštěvníci mohli prohlédnout stánky zahradníků, kteří nabídnou vše od semen, sazenic květin, sadby zeleniny, bylinek, zahradních i balkónových květin, ovocných i okrasných keřů až po stromky. O tom, jak se o rostliny a stromky starat, bude hovořit Luděk Groh ze zahrádkářské poradny z Teplic nad Metují u svého stánku, který má na tradičním místě v sále KD. Nebudou chybět ani exponáty týkající se zahradní architektury, zahradní nábytek, venkovní krby a krboudírny, fóliovníky a pařníky, zahradní a lesní mechanizace. A právě vystavovaná mechanizace je to, co nejvíce zajímá muže,“ popisuje Jana Koubková, jedna z pořadatelek výstavy Zahrada.

Výstava Zahrada 2017, archiv pořadatelů

Také letos nebude chybět zahradní a lesní technika, kterou prodejci na výstavišti i předvedou. „Novinkou bude u stánku firmy MAT všestranný žací stroj Rider se sběrem od firmy Husqvarna, který se hodí pro rozlehlejší pozemky s četnými překážkami, jako jsou stromy, keře, lavičky apod. Na výstavišti si návštěvníci budou moci vybírat kromě traktorů, sekaček, pilek, křovinořezů i drobnější pomůcky pro práci na zahradě a v dílně. Stejně jako v loňském roce i letos si budou moci koupit i potřeby pro včelaře. Muži se jistě také zastaví u stánků nabízející bezúdržbové terasy a ploty z dřevoplastu, garážová vrata, plechové střešní krytiny, okna. Ženy nejvíce zajímají květiny, zahradní doplňky jako jsou velké speciální květináče, keramika, truhlíky, bytové dekorace, ale i vybavení do kuchyní nebo různé drobnosti, které rády nakupují ať už pro sebe nebo jako dárky pro své blízké,“ dodává Josef Kubát, druhý z pořadatelů výstavy.

Pořadatelé připravili pro návštěvníky také občerstvení, aby mohli na výstavišti strávit co nejvíce času a prohlédnout si vše z nabídky vystavovatelů. „Budou moci ochutnat klobásy, rožněné sele, langoše, bramboráky, steaky, grilované ryby, halušky a nebudou chybět tradiční trdelníky, valašské frgály, francouzské palačinky, pražené oříšky, hořické trubičky, lázeňské oplatky. K tomu všemu se jistě hodí pivo, k zakoupení bude i medovina, káva, horká čokoláda,“ dodává Josef Kubát.

Doprovodný program nabídne vedle Havlíčkobrodské dvanáctky i další dechové kapely, kterými jsou Rebelka a Božejáci, nebo swingový a jazzový orchestr Polenský Big Band či country a bluegrassovou skupinu Poutníci. Premiérové vystoupení na výstavě bude mít v pátek odpoledne mladá skupina Shoda Náhod z Havlíčkova Brodu, která hraje folkovou i lidovou muziku a v sobotu vystoupí klaun PUPA, který bude bavit svým klaunským a žonglérským vystoupením nejen dětské návštěvníky. U pódia bude opět výstavní vysílací centrum mediálního sponzora výstavy ČRo Vysočina, který bude dětem rozdávat balonky a zajistí pro ně na celé tři dny možnost využití skákacího hradu.

Ani letos nebude chybět slavnostní ohňostroj, který rozzáří nebe u hotelu Slunce v sobotu 28. dubna krátce po 21.00.

Výstava Zahrada 2017, archiv pořadatelů

Pořadatelé znovu připravili s partnery doprovodné soutěže. „Výhru může získat každý návštěvník výstavy, který zakoupenou vstupenku na rubové straně vyplní a odevzdá ji do schránky ve stánku SPMP ÚSVIT, zařízení pro mentálně postižené spoluobčany. Vyhrát mohou sele z řeznictví Stejskal, soudek piva z havlíčkobrodského pivovaru, tiskárnu od firmy PC Sinek, s. r. o., víkendové zapůjčení elektrokola od firmy ADOVE, s. r. o. nebo večeři na Pelestrově od Aleny Bártové Horákové. Drobnou odměnu samozřejmě dostane i ten, který projde brány jako pětistý v pořadí,“ dodala Jana Koubková.
Návštěvníci, kteří přijedou autem, mohou využít parkování na středové ploše Havlíčkova náměstí, omezeně na parkovišti přímo u výstaviště a opět na přilehlých ulicích na Žižkově. přilehlých ulicích na Žižkově. „Bude možné parkovat na záchytném parkovišti naproti hotelu Slunce a je možné využít i parkoviště vedle koupaliště v Chotěbořské ulici nedaleko letního koupaliště,“ uzavírá Josef Kubát.

Vše o výstavě se dozvíte na www.zlatyceskyrucicky.cz.

 

 

 

 

 

 

 

Program výstavy Zahrada

Pátek 27. dubna 2018

KD ulice Na Ostrově
08:45-09:00 uvítací proslov, slavnostní přestřižení pásky, zahájení výstavy

pódium u KD Ostrov
po celý den ČRo Vysočina – skákací hrad pro děti
08:45-10:00 dechová kapela HAVLÍČKOBRODSKÁ DVANÁCTKA
15:30-16:30 folkově lidová muzika – kapela SHODA NÁHOD
18:00 uzavření výstaviště

Sobota 28. dubna 2018

08:00 otevření výstaviště

pódium u KD Ostrov
po celý den ČRo Vysočina – skákací hrad pro děti
09:30-10:00 klaunské a žonglérské vystoupení – klaun PUPA
10:00-12:00 country a bluegrassová skupina POUTNÍCI
12:15-14:45 odpoledne nejen pro děti – klaun PUPA
15:00-17:00 swingový a jazzový orchestr POLENSKÝ BIG-BAND
18:00 uzavření výstaviště

nábřeží u řeky Sázavy u hotelu Slunce
21:10-21:30 slavnostní ohňostroj s hudbou

Neděle 29. dubna 2018

08:00 otevření výstaviště

po celý den ČRo Vysočina – skákací hrad pro děti
10:00- 12:00 dechová kapela REBELKA
13:00- 15:00 jihočeská hasičská dechovka BOŽEJÁCI
16:00 uzavření výstaviště

  • Facebook
  • Twitter