Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Osmý ročník Dnů otevřených ateliérů na Vysočině

/
/
/
684 Zobrazení



Osmý ročník podzimní slavnosti výtvarného umění a uměleckých řemesel v regionu Vysočiny se uskuteční v sobotu 6. a v neděli 7. října, kdy někteří výtvarníci a umělečtí řemeslníci v regionu zpřístupní svá tvůrčí zázemí.  
Návštěvníci se s nimi mohou osobně seznámit v jejich domácím prostředí, v některých ateliérech si lidé mohou použité výtvarné techniky a postupy sami vyzkoušet. Cílem akce je po celou dobu jejího trvání propagace umění, řemesel a zprostředkování kontaktu tvůrce a návštěvníka. Při minulém ročníku navštívilo ateliéry, dílny, galerie a umělecké školy na Vysočině více než jedenáct tisíc lidí, což potvrzuje stoupající trend zájmu laické veřejnosti. Do prvního ročníku se v roce 2011 zapojilo pět desítek tvůrců a galerií, které tehdy navštívila tisícovka zájemců.

Akce se i letos zúčastní na dvě stovky tvůrců na zhruba sto pětačtyřiceti místech regionu. Organizátoři připravili informační materiály, které budou od poloviny září k dispozici v Informačních místech Dnů otevřených ateliérů v Kraji Vysočina. Jsou jimi: Muzeum Vysočiny Jihlava a Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě, Muzeum Vysočiny v Třebíči, Muzeum Vysočiny v Pelhřimově, Horácká galerie v Novém Městě na Moravě, Muzeum Vysočiny v Havlíčkově Brodě, Městské muzeum v Chotěboři, Informační centrum ve Ždírci nad Doubravou a galerie 8smička – zóna pro umění v Humpolci. Informační brožurky jsou k dispozici také v Informačních centrech na Vysočině.

Aktuální informace budou dostupné na adrese ww.vysocina-kultura.cz a na Facebooku.

  • Facebook
  • Twitter