Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Opilý motocyklista v neděli havaroval v Měříně

/
/
/
703 Zobrazení



V neděli 24. června před čtrnáctou hodinu havaroval v Měříně devětadvacetiletý motocyklista, který projížděl po silnici III/3518 směrem od Kameničky k Měřínu, v areálu místní firmy v Měříně nepřizpůsobil rychlost jízdy a po projetí levotočivé zatáčky na přímém úseku silnice v nestihl zareagovat na dopravní zařízení a narazil do něho.

„Policisté vyzvali řidiče motocyklu, aby se podrobil dechové zkoušce, jejíž výsledek byl pozitivní – 2,20 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška, která vykázala stejnou hodnotu – 2,22 promile alkoholu v dechu. Řidič při dopravní nehodě utrpěl těžké zranění a musel být z místa převezen vozidlem zdravotnické záchranné služby do nemocnice v Jihlavě.
Dalším šetřením policisté zjistili, že řidič nepředložil platný řidičský průkaz, při jízdě na motocyklu neměl řádně nasazenou a upevněnou ochranou helmu a nepředložil ani platný doklad o registraci vozidla a doklad od zákonného pojištění o odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla. U motocyklu navíc již v roce 2012 skončila platnost technické prohlídky. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí,“ popsala událost Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

  • Facebook
  • Twitter