Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Opat Ignác opouští scénu třebíčského kláštera

/
/
/
1045 Zobrazení



Derniéru kostýmovaných prohlídek, které vypráví O hříšném opatu Ignácovi aneb příběh přeukrutný o uříznutém nose, pořádá Muzeum Vysočiny Třebíči na třebíčském zámku v pátek 19. října od 18.00 a 19.30.

Návštěvníci budou moci zhlédnout příběh ze života třebíčského opata Ignáce, založený na skutečné události z období počátku 15. století. Část místní historie přesto zůstala širší veřejnosti neznámá. „S návštěvníky se přeneseme do časů středověku, kdy na místě dnešního zámku býval klášter a v jeho vedení neochvějně stál prospěchářský a rozporuplný opat Ignác,“ uvedla Eva Hladká, autorka námětu a zároveň představitelka jedné z rolí.
Příběh, založený na skutečné události, která se odehrála na samém počátku 15. století, bude pro některé poučný, pro jiné možná trochu krutý a překvapivý. „Naším cílem je odkrýt návštěvníkům kousek místní historie, kterou ze školních lavic rozhodně neznají, a potom také naše publikum pobavit,“ dodala Eva Hladká.
Zveme tedy návštěvníky, aby se seznámili s opatem třebíčského kláštera Ignácem, osobností, která lehce podléhá svodům žádostivosti a svých emocí a přes své postavení často nejedná podle zavedených principů duchovních ideálů. Možná, že však právě Ignácovy lidské slabosti nakonec dokážou návštěvníky přesvědčit o tom, že i muzeum je místem plným živých příběhů.
Scénáře a režie představení se ujal nestor třebíčské divadelní tradice Jaroslav Dejl. V hereckých rolích se představí zaměstnanci Muzea Vysočiny Třebíč, ochotníci a dobrovolníci.
Ještě váháte, zda navštívit právě kostýmované prohlídky? Jejich prostřednictvím Muzeum Vysočiny Třebíč nabízí příležitost, jak zábavně a smysluplně strávit volný čas a jak netradičně zažít události, které jsou součástí staleté historie našeho města. Představení pobaví dospělé návštěvníky, stejně jako děti, které během představení možná převezmou i nějakou tu roli.

Vzhledem k omezené kapacitě účastníků je nutné prohlídky předem rezervovat v recepci muzea: tel. 568 408 890.
Vstupné: 120 Kč/osoba, 250 Kč/rodinné vstupné.

  • Facebook
  • Twitter