Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ohrožená semínka v krajské knihovně

/
/
/
606 Zobrazení



V pondělí 24. září proběhl v Krajské knihovně Vysočiny v Havlíčkově Brodě další Biograf v knihovně, který se každé poslední pondělí měsíci snaží přiblížit divákům filmovou dokumentární tvorbu.

Promítání probíhá v komorní atmosféře m- centra, kde si mají návštěvníci možnost dát šálek čaje nebo kávy a strávit tak příjemný podvečer při sledování filmu. Tentokrát byl na programu dokumentární film Ohrožená semínka z projektu Promítej i ty! Tématem filmu byla hlavně zodpovědná spotřeba a ekologie. Farmáři a ostatní aktivisté se snaží uchránit poslední zbytky lokálních rostlinných variant, které ve světě geneticky modifikovaného typu zemědělství zbývají. Proti potravinářským nadnárodním gigantům se zdá jejich boj jako výkřik do tmy. Avšak kdo ví, zda tyto banky nebude lidstvo už brzy nezbytně potřebovat. Úvodem večera nás provedla Barbora Lovětínská, která se podílela na založení Semínkovny u nás v knihovně na m-centru. Projekt se snaží prosadit bezplatné sdílení osiva z vlastních zahrádek. I přes nízkou účast se večer vydařil a každý si jistě odnesl hodně témat k zamyšlení. Říjnový Biograf proběhne v pondělí 29. října a bude se promítat film Piripkura.

  • Facebook
  • Twitter