Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Od pondělí se musí pacienti připravit na komplikace při průchodu jihlavskou nemocnicí

/
/
/
1217 Zobrazení



Na čtyři měsíce se kvůli opravám uzavře v jihlavské nemocnici průchozí tepna mezi rentgeny a zbylými pavilony nemocnice. Přízemí se začne opravovat, a kdo se bude chtít dostat z Domu zdraví do nemocnice, a naopak, bude muset po vyznačené trase. Změny nastanou v pondělí 11. června a potrvají až do podzimu. 


Komplikace jsou způsobené poslední fází oprav interního pavilonu. Ty se přesunuly do přízemí a suterénu a je proto potřeba zcela uzavřít průchod, který se bude rekonstruovat. Náhradní trasa bude značená a povede přes první patro. „S komplikacemi počítáme, proto jsme se snažili dobře připravit a označit trasu, kudy lidé budou muset projít. Opravy skončí až v polovině října,“ dodává ředitel jihlavské nemocnice Lukáš Velev. Omezení se týká všech, kteří půjdou z Domu zdraví nebo rentgenu do dalších částí nemocnice a naopak.

Jihlavská nemocnice prochází už několik let rozsáhlou rekonstrukcí

Trasa je značená přehlednými navigačními cedulemi, na místě bude také připravený zaměstnanec, který bude pomáhat, pokud by někdo nemohl najít cestu. Nyní je v interním pavilonu opravených pět vrchních podlaží. V nových podmínkách jsou zdravotníci i pacienti kardiologického, neurologického, onkologického, kožního, chirurgického a interního oddělení. Do nově opraveného prvního podlaží se stěhuje kardiologie. Namísto ní zase do posledního patra veškeré zázemí suterénu, kam se přesunou dělníci.

Interní pavilon pochází z přelomu 70.-80. let 20. století a od doby svého vzniku neprošel zásadnější rekonstrukcí. Opravy probíhají od nejvrchnějších podlaží směrem dolů. Celková cena rekonstrukce je 372 271 571 Kč včetně DPH je placena z rozpočtu Kraje Vysočina. Opravy skončí v polovině října letošního roku.

  • Facebook
  • Twitter