Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Oblastní charita Žďár nad Sázavou otevře v úterý odpoledne své dveře

/
/
/
996 Zobrazení



V úterý 25. září od 13.00 otevře žďárská Charita prostory všem zájemcům o služby. V ten den slaví organizace své jmeniny. Stane se tak jako každoročně u příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly, patrona všech charitních zařízení.

Odpoledne bude možné navštívit všechna zařízení a jejich pobočky, prohlédnout si prostory a zázemí, kde působí, a nakouknout do každodenního provozu, umožňuje-li to charakter dané služby.

„Pro letošní rok jsme se rozhodli přeložit Den otevřených dveří až na odpoledne, aby naše zařízení byla dostupnější více lidem, i těm dopoledne pracujícím,“ sdělila Jana Zelená, ředitelka Oblastní charity Žďár nad Sázavou.

V Bystřici nad Pernštejnem bude možné navštívit a prohlédnout si zázemí Charitní pečovatelské služby a Osobní asistence, která jsou terénní službou. Otevřen bude i místní klub Včela, určený seniorům a lidem se zdravotním postižením z Bystřice a okolí, a rovněž i Klub v 9, pečující o lidi s duševním onemocněním. Zájemci si zde budou moci nakoupit a prohlédnout výrobky z jejich dílen. Pro rodiče či prarodiče bude ke zhlédnutí připraveno i centrum pro rodiče s dětmi Kopretina a nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Nadosah. Otevřeno bude i v denním stacionáři Rosa v ulici pod Pod Horou.

Žďár nad Sázavou nabídne den otevřených dveří jedenácti zařízení. Na Horní ulici č. 22 bude možné v dopoledních hodinách navštívit Centrum prevence, pobočku Osobní asistence, Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, dobrovolnické centrum Kambala, centrum pro rodiče s dětmi Kopretina a novou službu s názvem Charitní záchranná síť. Připraveny budou i prostory Klubu v 9 na Okružní ulici a nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Ponorka na Nádražní. Na Horní 28 bude otevřena Domácí hospicová péče a pobočka Charitní pečovatelské služby. Vrchní sestra Charitní ošetřovatelské služby bude k dispozici v kanceláři ve žďárské Poliklinice.

Velké Meziříčí poskytne veřejnosti tradiční den otevřených dveří v denním stacionáři Nesa a v zázemí Osobní asistence na Čechově ulici. Součástí programu je i prodej výrobků uživatelů stacionáře a v 16 hodin koncert hudební skupiny Pavana. Otevřené dveře naleznou zájemci i v centru pro rodiče s dětmi Kopretina na Ostrůvku a v nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež Wellmez, kde sídlí i pobočka Klubu v 9.

Pro zájemce z řad rodičů žijících v okolí Radešínské Svratky a Radostína nad Oslavou bude otevřeno v pobočkách Kopretiny.

„Den Charity je pro nás každoročním svátkem a letos si připomínáme vlastně i narozeniny. Slavíme totiž 25 let naší činnosti. Proto chci velmi poděkovat všem, kteří přispívají různým způsobem k rozvoji charitního díla. Ať už se jedná o naše pracovníky, naše donátory či podporovatele. A naší Charitě chci popřát, aby byla i nadále organizací, která významnou měrou přispívá ke zmirňování těžkých situací a bolestí lidí, kteří se na nás obracejí,“ vzkazuje všem Jana Zelená, ředitelka Oblastní charity Žďár nad Sázavou.

  • Facebook
  • Twitter