Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

O víkendu v Náměšti závod do vrchu

/
/
/
1488 Zobrazení



První květnový víkend 5.- 6. května se uskuteční tradiční motoristický závod do Zámeckého vrchu MANN-FILTER 2018, nabídne divákům nejen motoristický zážitek, ale také bohatý doprovodný program.

Jedná o druhý podnik letošního seriálu Mistrovství ČR závodů automobilů do vrchu. Současně s mistrovským závodem se uskuteční na trati dlouhé 2030 metrů, vedoucí kolem náměšťského zámku i mezinárodní pohárový závod Maverick Rescue Euro Cup 2018.

Plakát akce

Pořadatelé z ASK Náměšť nad Oslavou obdrželi už více jak 160 přihlášek od jezdců (83 pro mistrovství republiky a 80 pro pohárový z

ávod). O tom, že se bude jednat o velice kvalitní sportovní podnik, svědčí jména špičkových závodníků. Největším lákadlem bude jistě souboj o absolutní vítězství, kde mezi přihlášenými figuruje ostřílený jezdec z evropských kopců, Miloš Beneš z GMS Racing Teamu na voze Osella FA 30, který získal letos dvojnásobné vítězství v úvodním závodě na brněnském automotodromu. Mezi přihlášenými jsou i jezdci domácího Liqui Moly Racing Teamu (dále jen LMRT) v čele s dalším aspirantem na vítězství, Davidem Komárkem (Norma M20FC KOMVET) loňským absolutním mistrem republiky, který bude obhajovat dvojnásobné vítězství na Zámeckém vrchu 2017. Dalším vynikajícím jezdcem tohoto týmu bude Marek Rybníček, startující s vozem Ford Fiesta WRC EVO. Ke skupině přihlášených jezdců LMRT patří ve třídě vozů GT, Martin Jerman s vozem Lamborghini Gallardo GT3. Dále se jedná o manželé Gabrielu a Filipa

Absolutní vítěz David Komárek, Norma M20 FC KOMVET EVO

Sajlerovi, kteří pojedou na vozech Mitsubishi Lancer EVO X ve skupině N. Kompletní složení týmu doplní Jiří Špalek s dalším vozem Norma M20FC. K jezdcům, kteří budou usilovat o nejlepší umístění patří i další známí jezdci, Tomáš Vavřinec, Petr Vojáček, Michal Novický, Jaromír Malý a celá řada dalších. Domácí závod si samozřejmě nenechají ujít ani další regionální jezdci, Vojtěch Staněk, František Gruntorád či Drahoslav Šubert. Mezi historiky figuruje v seznamu přihlášených kandidát na nevyšší umístění, havlíčkobrodský Jaroslav Prášek se svojí formulí Chevron B42.

V mezinárodním pohárovém závodě Maverick Rescue Euro Cup 2018, bude k největším favoritům patřit enkláva zahraničních jezdců, v čele s Němcem Phillipem Wilhelmem na Normě M20F, kterému budou jistě zdatně konkurovat rakouští závodníci Alexander Frank na speciálu PRC S4 a na formulových vozech startující Christian Ferstl s Lolou B06 a nejrychlejší žena prvních závodů v Brně, Sigrid Schoeglerová na formuli Renault. O to aby trofej pro vítěze mezinárodního pohárového závodu z Náměště nad Oslavou neopustila Českou republiku, se bude jistě snažit Roman Švorc s vozem Lucchini P3 týmu PGR Racing Team. V kategorii historických závodních vozů bude patřit k aspirantům na vítězství Petr Žáček, který bude vodit po trati Zámeckého vrchu MANN-FILTER nádhernou repliku legendárního rallyového vozu Audi Sport Quatro.
Jak už bývá tradicí, tak si závody v Náměšti nad Oslavou nenechá ujít ani početné zastoupení regionálních jezdců, kterých je pro letošní ročník přihlášena více jak dvacítka.

Domácí Marek Rybníček, absolutně a vítěz kategorie II

Letošní Zámecký vrch bude v rámci doprovodného programu zahalen do kouře od pneumatik. To když se v průběhu obou závodních dnů divákům představí se svojí Drift show, stálice tohoto sportu Michal Reichert a Dan Janota, na vozech BMW. Zajímavou premiéru připravuje pro Náměšť nad Oslavou brněnský tým Mičánek Motorsport, který přítomným představí jediný exemplář továrního Lamborghini Huracan Super Tropheo EVO v České republice. Diváci si také v rámci prezentace, budou moci po celý víkend prohlédnout nejnovější vozy značky Fiat od společnosti Auto Duda.

Časový program závodů je identický jak v sobotu tak neděli. Po oba dny zahajuje ranní trénink v 8.00, první závodní jízda bude v sobotu odstartována ve 13.00, v neděli pak o půl hodiny později z důvodu slavnostního zahájení, které se uskuteční v prostoru startu, ve 13.00.

Více informací na www.zamecky-vrch.cz.

  • Facebook
  • Twitter