Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nové centrum kultury ve Velkém Meziříčí

/
/
/
1208 Zobrazení



Renesanční budova luteránského gymnázia se znovu probudila k životu. Za jejím oživením stojí pochopení soukromých majitelů, a především aktivita místních obyvatel spojených pod hlavičkou Společně VM. Po letech nedůstojných pronájmů se teď v LuGy téměř každý týden hraje, promítá nebo přednáší.

V srpnu nádvoří renesančního paláce rozezvučela klasická i bluesová kytara Jakuba Šimona. Před filmovým plátnem se vzpomínalo na Miloše Formana i na Věru Chytilovou, v Literární kavárně se četlo z oblíbených „srdcovek“ a z úst Radka Staňky zazněla přednáška o motivačních systémech odpadového hospodářství.

Autorská čtení, koncerty, ale i další zajímavosti nabízí LuGy ve Velkém Meziříčí

Už v pátek 7. září se jeho starobylými stěnami rozezní skladby táborské skupiny KALLE. Alternativní rock melancholických hudebníků v sobotu 22. září vystřídá přednášková Šňůra. Ta zásluhou pozvaných odborníků pomyslně propojí nedávno odhalenou historii velkomeziříčského popraviště s aktuální revitalizací brownfieldů a s nesmrtelnou krásou vesmíru. Součástí přednáškového cyklu bude také veřejná prohlídka historického objektu. A ve čtvrtek 27. září si pak můžete v LuGy zatančit na Vinyl party také za doprovodu vlastního vinylu. LuGy pro nadcházející podzim představuje nesporně to pravé meziříčské fórum, kde se Společně VM baví originálním i nápaditým způsobem se svými spoluobčany.

 

 

  • Facebook
  • Twitter