Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Nové auto pomáhá Domácí hospicové péči i na malých vesnicích a samotách

/
/
/
396 Zobrazení



Domácí hospicová péče je jednou z terénních služeb Oblastní charity Havlíčkův Brod. Nabízí jak zdravotní, tak sociální i duchovní péči přímo v domácnostech klientů, kteří si přejí strávit poslední dny svého života doma mezi svými. Vedle zdravotních sester, jež zajišťují péči zdravotní, může klient využít rovněž péči sociální, která zahrnuje například pomoc s hygienou, úklidem a se zajištěním běžného chodu domácnosti. 

Tím komplexní služba významně pomáhá nejen samotnému klientovi, ale také jeho rodině, jejíž členové mnohdy musí svému blízkému zajistit čtyřiadvacetihodinovou péči. „V poslední době velmi narostly počty klientů na samotách a v malých, téměř nedostupných, vesnicích. Rádi vypomůžeme všem, kteří naše služby potřebují, ale musí to být v našich možnostech. Jednou z hlavních podmínek dobrého fungování terénní sociální práce je dostatek pojízdných automobilů,“ vysvětlila vedoucí sekce sociálních služeb pro seniory při Oblastní charitě Havlíčkův Brod Jana Zelenková. 

Za peníze z programu Investujme v sociálních službách mohla havlíčkobrodská Charita pořídit nové auto Renault Clio Advantage. „Vozidlo slouží především k dopravě pracovníků v sociálních službách ke klientům Domácí hospicové péče, případně k dovezení klienta tam, kam potřebuje, například k lékaři nebo na nákup,“ přiblížila Jana Zelenková. 

Terénní sociální služby při havlíčkobrodské Charitě jsou určeny především pro lidi, kteří si sami nejsou schopni plnohodnotně zajistit péči o vlastní osobu a svou domácnost, ale přitom si přejí zůstat doma, v prostředí, kde žijí celý život, kde jsou zvyklí a kde se cítí dobře. „Díky novému autu bude naše péče dostupnější především pro další klienty z menších obcí,“ uzavřela vedoucí. 

Text: Vendula Kadlecová

  • Facebook
  • Twitter