Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nevšední turnaj ve Vepříkově

/
/
/
1391 Zobrazení



Areál Sboru dobrovolných hasičů ve Vepříkově hostil na konci srpna příznivce a hráče discgolfu: uskutečnil se zde turnaj Latitude 64 Hunters Games 2018. Vepříkov je proslavený pořádáním turnajů v mariáši, ale pomalu se stává tradicí i dvoudenní turnaj v discgolfu.

Poprvé se uskutečnil v roce 2016. Asi málo kdo zná discgolf, který vychází z pravidel golfu. Cílem hry je na co nejmenší počet hodů dostat disk (frisbee) z výhoziště do discgolfového koše. V rámci turnaje se ještě soutěžilo v devíti různých dovednostních disciplínách.

Junioři do 18 let zleva Vojtěch Vykydal, Barbora Beránková, Gabriela Piskačová, Ludmila Hana Houfková a Karel Michal Houfek

Jednou z nich je například Distance competition backhand – hod do dálky. Součet bodů z dovednostních disciplín, nočního turnaje 1 x 9 jamek a denního turnaje 3x 9 jamek určilo vítěze turnaje. Soutěžící byli rozděleni do čtyř kategorií: děti starší 11–15 let, dorost 16–18 let, dospělí – muži a dospělí – ženy.

Jako každý rok připravili vepříkovští pro hráče skvělé zázemí a samozřejmě se také místní hráči zúčastnili turnaje. Na bednu dosáhly Alžběta Štěpánková, Veronika Beránková a Gabriela Piskačová.„Velmi rádi se sem do Vepříkova vracíme, je tu skvělá atmosféra a již zde máme spoustu skvělých přátel. K vidění zde byly i skvělé výkony. Například hod do dálky vyhrál Marek Šrom výkonem 134,5 metrů a Pavel Brückler dal v nočním turnaji dvě esa (hole-in-one) za sebou. Málokdy padne při turnajích eso a na dvou jamkách za sebou se to, myslím, ještě nikomu nepovedlo,“ uvedl hlavní pořadatel turnaje Pavel Brückler, Latitude hunters Liberec.

Výsledky discgolfového turnaje amatérů Vepříkov 2018
Děti starší (11-15 let): 1. Filip Brückler 2. Jiří Vít Houfek 3. Alžběta Štěpánková.
Dorost (16 – 18 let): 1. Vojtěch Vykydal, 2. Veronika Beránková, 3. Gabriela Piskačová.
Dospělí ženy: 1. Martina Kalinová, 2. Věra Heinzká, 3. Kamila Brücklerová.
Dospělí muži: 1. Marek Šrom, 2. Jakub Semerád, 3. Pavel Brückler.

  • Facebook
  • Twitter