Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nehoda pěti aut blokovala v pondělí v noci dálniční přivaděč

/
/
/
873 Zobrazení



V pondělí 25. června okolo dvaadvacáté hodiny v noci došlo k dopravní nehodě na silnici I/38 před opravovaným úsekem dálničního přivaděče u Jihlavy, kde se srazilo celkem pět vozidel – čtyři osobní a jedno nákladní auto.

„Třiatřicetiletý řidič osobního vozu Škoda jel po silnici ve směru od dálnice D1 směrem na Jihlavu a před opravovaným úsekem nedodržel dostatečnou bezpečnostní vzdálenost za osobním vozem Toyota Yaris, jehož řidič stál v koloně stojících aut na signál červené barvy přenosného semaforu. Došlo ke střetu těchto vozidel a poté k řetězové nehodě. Auto Toyota po nárazu posunulo vpřed a narazilo do stojící vozu Hyundai, které se nárazem posunulo vpřed a narazilo do stojícího vozu Alfa Romeo a ten narazil do zadní části stojícího nákladního auta Mercedes Benz.
Při dopravní nehodě došlo ke zranění dvou řidičů, kteří byli z místa dopravní nehody převezeni vozidly zdravotnické záchranné služby do nemocnice na vyšetření. Po vyšetření byli propuštěni do domácího léčení. Dechová zkouška na alkohol byla provedena u řidičů všech pěti vozidel a její výsledek byl ve všech případech negativní. Hmotná škoda na havarovaných vozidlech dosáhla částky 225 000 korun,“ popsala Dana Čírtková tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině Další okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního šetření ze strany policistů z dopravního inspektorátu Jihlava.

„Policisté v této souvislosti apelují na všechny řidiče, aby při jízdě zejména po silnicích v opravovaných úsecích dbali zvýšené opatrnosti a vnímali přechodné dopravní značení. Dopravní značení vždy upozorňuje na místa, kde je provoz řízen semafory a může se zde tvořit kolona stojících vozidel. V takových místech je nutné dbát zvýšení opatrnosti a dodržovat bezpečnostní vzdálenost mezi vozidly, aby nedocházelo ke zbytečným dopravním nehodám,“ uzavřela tisková mluvčí.

 

  • Facebook
  • Twitter