Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Našel kartu, použil ji a nyní čelí obvinění

/
/
/
529 Zobrazení



Devětačtyřicetiletý muž z Jihlavy našel v polovině března o víkendu v Benešově ulici v Jihlavě platební kartu, kterou si nechal. V neděli 18. března pak během dopoledne provedl tři bezkontaktní platby za nákupy v prodejně v ulici Matky Boží, kde si nakoupil zboží v hodnotě téměř 350 korun.  
„Další dva nákupy provedl ve stejný den odpoledne v obchodním domě v Kollárově ulici, kde opět platil prostřednictvím platební karty a jejímu majiteli tak způsobil další škodu přes 200 korun. Po přijetí oznámení o zneužití platební karty začali policisté případ prověřovat. Provedli šetření, získávali poznatky, shromažďovali a vyhodnocovali všechny důležité informace. Podezřelého muže se policistům podařilo vypátrat. Na základě shromážděných důkazů mu poté sdělil policejní inspektor podezření ze spáchání trestného činu,“ popsala případ, který policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení, policejní mluvčí Jana Kroutilová.
Muž nyní čelí obvinění ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

  • Facebook
  • Twitter