Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na Den melanomu zachytila lékařka v jihlavské nemocnici tři nádory

/
/
/
1721 Zobrazení



Prevence má smysl a opět se to potvrdilo na včerejším Dni melanomu. Lékařka Zuzana Nevoralová, která celý den prohlížela v ambulanci znaménka, zkontrolovala téměř osmdesát pacientů. Zachytila několik nádorů a přednádorů. 

Na místě pacienti podstoupili pohovor s lékařkou a bezbolestné a jednoduché vyšetření novým dermatoskopickým přístrojem. V ambulanci, která byla odpoledne 23. dubna zaměřená pouze na vyšetřování znamének, prohlédla lékařka Zuzana Nevoralová 76 pacientů.

Lékařka Zuzana Nevoralová prohlédla osm pacientů s atypickým névem, šest s přednádorem a tři pacienty s nádorem. „Hlavním smyslem Dne melanomu je upozornit, že pacienti se musí vyšetřovat a kontrolovat a také se chránit před sluníčkem,“ upozorňuje lékařka.
Nejmladší vyšetřenou pacientkou byl čtyřletý chlapec, nejstarším 80 ti letý muž. Většinu zájemců tvořily stejně jako každý rok ženy, konkrétně 53 z celkového počtu 76 pacientů.

  • Facebook
  • Twitter