Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na Den melanomu vyšetří v jihlavské nemocnici znaménka

/
/
/
1684 Zobrazení



Na Den melanomu bude kožní ambulance otevřena všem, kteří chtějí vyšetřit podezřelá znaménka. Zájem se opět předpokládá velký, během předchozích ročníků se nechala během jediného dne vyšetřit až stovka pacientů. Objednání je možné také telefonicky. 

Evropským dnem melanomu bylo letos stanoveno pondělí 23. dubna. V jihlavské nemocnici bude pacienty vyšetřovat Zuzana Nevoralové. Jihlavské dermatologické oddělení má certifikát pro vyšetřování pigmentových afekcí, Evropského dne melanomu se účastní už deset let.
„Vloni se podařilo vyšetřit téměř sto klientů, zájem byl obrovský. O vyšetření mají obecně větší ženy, nejvíce ve středním věku. Chodí ale i děti a starší obyvatelé až do 90 let,“ dodává lékařka Zuzana Nevoralová.
Letos budou zájemci vyšetřováni v časech od 12.00 do 17.00 v kožní ambulanci 2, která se nachází v ambulantní části urgentního příjmu. Dveře budou označeny cedulí Den melanomu 2018. Objednání bude možné přímo v ambulanci nebo telefonicky na čísle 567157494 od pondělí 16. dubna. Vyšetření se bude skládat z krátkého rozhovoru a samotného vyšetření. Podezřelé útvary budou navíc vyšetřeny dermatoskopem. Vyšetření je rychlé a nebolestivé, jedná se o speciálně zvětšenou lupu. Na závěr dostanou všichni letáčky s instrukcemi ke správnému vyšetřování „mateřských znamének“ a ochraně proti slunečnímu záření.

  • Facebook
  • Twitter