Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Mladí zedníci z havlíčkobrodské stavební školy nejlepší v republice

/
/
/
1119 Zobrazení



Učni druhého ročníku oboru zedník Střední průmyslové školy stavební ak. St. Bechyně v Havlíčkově Brodě, Matouš Adamec a Erik Sklenář, se v tomto týdnu účastnili finále třiadvacátého ročníku soutěže SUSO, které se konalo v rámci veletrhu For Arch v Praze.

V loňském školním roce si v Hradci Králové vybojovali druhým místem postup právě do celostátního finále, kde změřili svou dovednost s účastníky z dalších čtyř postupových kol ze Slovenska, Ostravy, Českých Budějovic a Prahy.
„V jednotlivých disciplínách, jimiž bylo provedení omítky Cemix, práce se stavebním systémem Ytong, práce se stavebním systémem Porotherm a provádění komínového systému Schiedel, se kluci ze sedmého místa po prvním dni postupně posouvali nahoru, až po celkové čtvrté místo. Na prvních třech místech skončily dvě školy ze Slovenska a jedno z Polska, a tak naši kluci jsou nejlepší v České republice. Úspěch je o to cennější, že v soutěži se účastnili většinou žáci třetího ročníku a kromě našich tam bylo už jen jedno družstvo ze druhého ročníku,“ komentoval výsledek Pavel Podoba, učitel praxe na stavební škole.

Více informací na Facebooku.

  • Facebook
  • Twitter