Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Malajsijec nevládl na dálnici D1 na Vysočině předjíždění a havaroval

/
/
/
1173 Zobrazení



V pondělí 21. května se okolo po půl jedné odpoledne stala stala na 152,5. kilometru dálnice D1 ve směru jízdy na Prahu dopravní nehoda čtyřicetiletého cizince, státního příslušníka Malajsie, který projížděl po dálnici na Prahu. 

V místě dlouhodobého dopravního omezení jel s vozem Lamborghini FZ s německou registrační značkou levým jízdním pruhem a chtěl předjíždět tahač s návěsem, který jel v pravém jízdním pruhu.

 

Místo nehody, archiv Policie ČR

„Řidič osobního vozu se nechoval při jízdě dostatečně opatrně a při najetí vedle jízdní soupravy zavadl o návěs. Následkem toho se jeho vozidlo stalo neovladatelným, dostalo smyk a ve smyku najelo vpravo vedle komunikace, kde narazilo do ocelových svodidel. Řidič se lehce zranil a byl na místě nehody ošetřen projíždějící posádkou zdravotnické záchranné služby.
Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Způsobená hmotná škoda na osobním vozidle bude vyčíslena dodatečně. Na návěsu jízdní soupravy a na svodidlech vznikla škoda ve výši 20 000 korun. Policisté věc nehody vyřešili na místě uložením pokuty v příkazním řízení. Cizinec pokutu na místě zaplatil. Kvůli nehodě byl na dálnici na nezbytně nutnou dobu – zhruba na 25 minut – zastaven provoz ve směru na Prahu,“ popsala událost Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

  • Facebook
  • Twitter