Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kontejnerové stavby Blokki z Havlíčkova Brodu, rychlé a nenáročné bydlení za příznivou cenu 

/
/
/
15131 Zobrazení



Recyklování vysloužilých lodních kontejnerů a jejich přestavbě pro bydlení, jak rekreační, tak trvalé, se věnuje česká firma H3 ateliér, s. r. o. z Havlíčkova Brodu, která je pod značkou Blokki nabízí jako alternativu klasických cihlových domů, či dřevostaveb. Systém výstavby Blokki lze svou variabilitou připodobnit k legu.

Z jednotlivých opracovaných a zaizolovaných kontejnerových modulů rostou domky o různých velikostech, co jeden blok, to 30 metrů čtverečních zastavěné plochy. Výhodou je rychlost výstavby, čistý design a dostupná cena.

Lesní 2Blokki

Systém výstavby Blokki spočívá ve využití a recyklaci velmi pevné ocelové konstrukce vyřazeného, lodního, dvanáct metrů dlouhého kontejneru. Původně skladovací kontejner slouží jako nosná konstrukce. Tu dělníci nejdříve obrousí, vyřežou otvory pro okna a dveře, provedou rozvody sítí, následně stavbu zaizolují a obloží zevnitř a vně. Dokončený dům po jednotlivých blocích naloží na kamiony a převezou k zákazníkovi na pozemek.

Pro lepší představu, co vše je v Blokki možné, slouží vzorová stavba v podobě lesní chaty 2Blokki, která je umístěna v přírodě poblíž Havlíčkova Brodu na Vysočině. Pro výstavbu chaty posloužily svou konstrukcí dva vyřazené lodní kontejnery. Vnitřní obytný prostor o velikosti 54 metrů čtverečních nabízí veškerý komfort, který člověk k životu potřebuje. Jsou tu dvě menší ložnice, koupelna se sprchou, obytný prostor s kuchyňským koutem a krbovými kamny, myčka a pračka jsou samozřejmostí. Interiér chaty je výrazný svou snahou o co nejmenší různorodost materiálů, jen tak lze malý prostor opticky udržet v příznivých poměrech. Jeho řešení vychází ze skandinávského stylu. Stěny i strop jsou obloženy truhlářskou překližkou s březovou dýhou. Velkoryse řešená okna jsou dřevěná, s rámy v kontrastní hnědé barvě. Podlahu v celé chatě kryje světlé přírodní marmoleum.

Interiér domu Lesní 2Blokki

V exteriéru hraje prim sibiřský modřín, na odvětrávané fasádě ze svisle kladených prken je ponechán zcela bez lazury. Modřín má dostatek pryskyřice, která jej přirozeně chrání, proto jsou z něj i dvě venkovní terasy. Vnitřní zařízení lesní chaty je velmi jednoduché s důrazem na minimalismus. Interiéru vévodí jídelní stůl z masivní dubové desky a černá krbová kamna. Materiál použitý na kuchyňské lince je ve shodě s obkladem stěn – bělená truhlářská překližka, z ní je i lavice v jídelně a police pod umyvadlem v koupelně, stejně jako interiérové dveře. Chatová oblast, kde vzorová stavba Blokki stojí, nemá vodovodní přípojku ani kanalizaci, stavbu tak napájí vrtaná studna, odpady jsou řešeny biočistírnou.

Bonusem Blokki, kromě rychlosti výstavby (stavbu o podobné velikosti je možné mít na pozemku do třech měsíců od objednání), je i to, že celý proces výroby probíhá v areálu v Havlíčkově Brodě, na pozemku klienta se díly jen spojí a připojí na sítě. Cena stavby o velikosti 2Blokki se pohybuje od jednoho miliónu korun.

  • Facebook
  • Twitter