Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlavští policisté žádají veřejnost o pomoc

/
/
/
702 Zobrazení



Jihlavští policisté objasňují případ, při kterém zákazník obchodu při směňování peněz podvedl obsluhu pokladny. Neznámý muž požadoval opakované výměny bankovek, které si bral a poté opět vracel, a po jeho odchodu chybělo v pokladně pět tisíc korun.  Nyní se obracejí na občany s žádostí o spolupráci při pátrání po identitě pachatele. 

„Průběh celé situace zaznamenala kamera, po neznámém muži policisté pátrají. V jeho blízkosti se pohyboval ještě další muž, také jeho totožnost by policisté potřebovali zjistit. Ke spáchání trestného činu došlo ve čtvrtek 30. srpna v Jihlavě. Po druhé hodině odpoledne přišli postupně k pokladně prodejny na ulici Brněnská dva muži. Jeden z nich se zastavil u pokladny, druhý prošel a zůstal stát hned vedle. Muž u pokladny platil za drobnost v hodnotě přes dvacet korun pěti tisícovou bankovkou. Když mu začala obsluha pokladny na přijatou finanční částku vracet, muž požadoval výměnu bankovky za jinou. Obsluha pokladny chtěla vyhovět a finanční transakci provést, muž ale reagoval další změnou požadavku a obsluhu směňováním peněz mátl. Následně muž finanční transakce ukončil a odešel. Hned nato přišel k pokladně druhý muž, který do té doby stál opodál, dotázal se na zákaznický servis a po chvíli také odešel,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Policisté vyhodnotili záznamy z kamer, které situaci kolem pokladny zachytily. „V současné době se policisté obracejí s žádostí o spolupráci na veřejnost. Potřebovali by zjistit totožnost muže, který u pokladny manipuloval s bankovkami. Muž je starší a je silnější postavy, na sobě měl světlé oblečení a na hlavě nasazenou kšiltovku. Informace by policisté potřebovali také k totožnosti muže, který se pohyboval v jeho blízkosti. Tento muž byl mladšího věku, na sobě měl oblečené červené tričko.
Žádáme občany, kteří muže na kamerových záznamech, případně některého z nich, poznají nebo mají informace, kde se v současné době nacházejí nebo pohybují, aby se přihlásili na tísňové lince 158. Policisté uvítají také jakékoli další informace směřující k objasnění případu,“ dodala tisková mluvčí.

  • Facebook
  • Twitter