Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlavští policisté hledají sprejery

/
/
/
801 Zobrazení



Jihlavští policisté se obracejí na Jihlavany se žádostí o spolupráci při objasňování případu, při kterém došlo k posprejování objektů v areálu jihlavské základní školy v Havlíčkově ulici. V okolí budovy se v době spáchání činu pohybovali dva muži, které zachytily kamery a jejichž totožnost policisté v zájmu probíhajícího prověřování potřebují zjistit. 

„Ke spáchání trestného činu došlo ve čtvrtek 31. května po jedenácté hodině večer v Jihlavě. Pachatel poškodil v areálu základní školy na ulici Havlíčkova na různých místech omítku budovy a dále kamenné tarasy, na které nasprejoval nápisy modré, černé a stříbrné barvy,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Posprejovaná opěrná zeď u základní školy, archiv Policie ČR

Podle informací policistů se v okolí objektu základní školy v době, kdy k posprejování objektu došlo, pohybovali dva muži, po kterých policisté v současné době pátrají a v zájmu probíhajícího prověřování by potřebovali zjistit jejich totožnost.

„Žádáme občany, kteří některého z mužů (případně oba) na kamerových záznamech poznají nebo mají informace, kde se v současné době nachází nebo pohybuje, aby se přihlásili na tísňové lince 158. Policisté uvítají také jakékoli další informace směřující k objasnění případu a vypátrání pachatele,“ dodala Jana Kroutilová podle níž byla pomoc veřejnosti v nedávné době cennou při objasňování obdobného případu. „Policisté na základě informací od občanů zjistili totožnost muže, který v polovině února posprejoval ve večerních hodinách budovu jihlavského obchodního centra. Muži sdělil policejní inspektor podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci,“ uzavřela policejní mluvčí.

  • Facebook
  • Twitter