Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jaderná elektrárna Dukovany se otevře veřejnosti

/
/
/
2567 Zobrazení



Jaderná elektrárna Dukovany otevře v pátek 13. a v sobotu 14. července své brány široké veřejnosti. V rámci této speciální akce si návštěvníci budou moci prohlédnout nejen zdejší Infocentrum, ale také prostor sloužící ke cvičnému ukrytí personálu. Na závěr hodinu a půl dlouhého programu čeká návštěvníky vstup do střeženého prostoru elektrárny v doprovodu ostrahy a průvodců, kteří prohlídku elektrárny doplní odborným výkladem.

„Úvodem si návštěvníci prohlédnou Infocentrum, místnost sloužící k ukrytí personálu při mimořádné události a střežený prostor elektrárny, který není běžným návštěvníkům dostupný. I v letošním roce se tak veřejnosti na 24 hodin otevřou brány Jaderné elektrárny Dukovany a návštěvníci si budou moci na vlastní oči prohlédnout, jak vypadá prostor a budovy ve střeženém pásmu první jaderné elektrárny na českém území,“ popisuje mluvčí elektrárny Jiří Bezděk.

Po fyzické kontrole si střežený prostor prohlédnou z autobusu, kterým za 40 minut projedou celý areál elektrárny. „Každý rok využijí této speciální akce stovky zájemců. Páteční program zpestří ukázkami zbraní a techniky vojáci z 22. základny vrtulníkového letectva Náměšť nad Oslavou. V sobotu se zase návštěvníci mohou těšit na ukázky techniky speciální zásahové jednotky Policie ČR a hasičů přímo z elektrárny,“ doplňuje Bezděk.

Z důvodu nutnosti předložení platného občanského průkazu jsou exkurze určeny pouze pro občany ČR starší 15 let. Počet volných míst je kapacitně omezen. Přihlašování je možné pouze elektronicky, a to na adrese – infocentrum.edu@cez.cz. Do přihlášky je nutno uvést jméno a příjmení, datum narození, číslo platného OP, zaměstnavatele (školu), státní příslušnost a termín a čas začátku exkurze. Uzávěrka přihlášek je 12. 7. 2017 ve 12.00 hodin, případně dříve po vyčerpání kapacity. Všem přihlášeným bude termín a čas exkurze potvrzen.

Více informací k návštěvě Infocentra najdete na webových stránkách elektrárny.

  • Facebook
  • Twitter