Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Houbařům na Vysočině začíná sezona, využít mohou mykologickou poradnu

/
/
/
737 Zobrazení



Pokud se během následujících týdnů vydáte do lese na houby a potom si doma nebudete jistí, jestli jsou jedlé, pomůžou vám – podobně jako v minulých letech – v jihlavském Muzeu Vysočiny. Od 7. května tam bude zájemcům zpřístupněna mykologická poradna pro veřejnost.

„Pokud si při houbaření nebudete jistí, zda jsou nasbírané houby ty správné, můžete je zanést odborníkům,“ uvedla náměstkyně hejtmana Jana Fischerová.
Díky dlouhodobé spolupráci Muzea Vysočina Jihlava s místním houbařským spolkem mohou zájemci navštívit poradnu každý týden v pondělí od 16.00 do 17.00.
Zájemci o identifikaci svých úlovků ale mají možnost využít poradnu i mimo vymezený čas. „Pokud vám nebude vyhovovat určený čas, je možné nechat čerstvou a neořezanou houby s kontaktními informacemi na pokladně muzea v kterýkoli otvírací den,“ dodává Fischerová.
Houbaři si přijdou na své také na podzim, kdy se v jihlavském muzeu opět koná tradiční výstava hub. Termín výstavy je však závislý především na počasí, proto o něm bude muzeum s předstihem informovat na svých webových stránkách.

  • Facebook
  • Twitter