Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Havlíčkobrodští skauti pomohou dětem ze Střediska rané péče

/
/
/
713 Zobrazení



Sídlíme sice v jedné budově, ale tolik toho o sobě nevíme. Pojďme to napravit. S takovou myšlenkou přišlo havlíčkobrodské Skautské středisko Bobříci a rozhodlo se seznámit se Střediskem rané péče při Oblastní charitě Havlíčkův Brod. Jeho členové uspořádají v sobotu 14. dubna odpoledne benefiční akci Skauti dětem aneb Pomáháme druhým a vybranými penízi podpoří činnost jedné ze služeb havlíčkobrodské Charity.Návštěvníci z řad široké veřejnosti se mají opravdu na co těšit, neboť na ně čekají zhruba tři hodiny nabité rozličnými aktivitami. „Na místě budou připraveny různé soutěže pro děti, klub deskových her, rukodělné dílničky, Skautská kavárna nebo dílnička pro maminky. Děti i dospělí dostanou také možnost vyzkoušet si skautské dovednosti nebo zavítat do stylového skautského fotokoutku. Součástí akce bude charitativní bazárek zaměřený na prodej hraček nebo upomínkových předmětů, do kterého zájemci mohou i něco věnovat,“ nastínila za havlíčkobrodské skauty Zuzana Komárková.
Přispět na činnost Střediska rané péče bude možné přímo na akci, a to vhozením jakéhokoli finančního obnosu do zapečetěných kasiček. Službu podpoří také výtěžek z charitativního bazárku. Benefice se uskuteční v budově Skaut klubu v Havlíčkově Brodě od 14.00 do 17.00. Zájemci se navíc budou moci podívat do prostor Střediska rané péče a dozvědět se, jak vlastně taková služba funguje a s čím konkrétně dokáže rodinám s dětmi pomoci.
Středisko rané péče je jedna ze sociálních služeb Oblastní charity Havlíčkův Brod a jeho působnost sahá na celé území Kraje Vysočina. V letošním roce oslaví již šestnáct let své existence. Přímo v konkrétních domácnostech poskytuje bezplatnou pomoc rodinám s dítětem po předčasném porodu, dítětem s postižením nebo dítětem, kterému hrozí komplikovaný vývoj. Raná péče je určena pro děti od narození až do sedmi let. Kvalifikovaní pracovníci spolupracují s dalšími odborníky tak, aby se rodině v její náročné životní situaci dostalo komplexní péče a podpory. Více informací je k dispozici na webových stránkách havlíčkobrodské Charity.

  • Facebook
  • Twitter