Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Havlíčkobrodské muzeum pořádá další tavení skla ve středověké peci

/
/
/
1373 Zobrazení



V sobotu 18. srpna se uskuteční v areálu středověké pece v části Vlkovsko poblíž rybníka Cihlář v Havlíčkově Brodě v pořadí třetí experimentální tavení skla.

„Celá akce bude už tradičně volně přístupná jak sklářským nadšencům, tak široké veřejnosti. Práce na tavbě zahájíme 15. srpna roztápěním hlavní pece a výrobou „frity“ pro sklářský kmen v pomocné peci.

 

 

 

Plakát akce

Program tavby vyvrcholí v sobotu 18. srpna, kdy budou na peci pracovat mistři skláři Novákovi a jejich kolektiv. Návštěvníci tak budou moci shlédnout výrobu skleněných předmětů od začátku až po hotový výrobek a někteří si také postup vyzkoušet. Děti a další zájemci si mohou samy vyrobit památeční skleněný talisman.
Pro návštěvníky bude připraven postup přípravy sklářského kmene, výroba dřevěných šindelů a v neposlední řadě si každý může připravit občerstvení v podobě různých druhů historických placek z vlastnoručně mleté mouky,“ Aleš Knápek z Muzea Vysočiny Havlíčkův Brod.

  • Facebook
  • Twitter