Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Hasiči museli v pátek likvidovat následky silného větru

/
/
/
796 Zobrazení



V pátek 13. dubna odpoledne a vpodvečer zasáhla Vysočinu bouřka a silný vítr. Hasiči museli vyjet k více než třiceti událostem na Vysočině. Nejčastěji hasiči odstraňovali stromy, které spadly na silnice. 

„Nejvíce událostí řešili hasiči na Jihlavsku, nejméně potom na Pelhřimovsku, kde byl zásah hasičů nutný pouze u jedné události. Největší škody napáchal silný vítr v Chotěboři, kde v ulici Na Skřivánku poškodil čtyři střechy rodinných domů. Na místě až do večerních hodin zasahovali hasiči ze tří jednotek, kteří poškozené střechy rozebrali a provizorně opravili.
K prvnímu padlému stromu na silnici u Bělé vyjížděla jednotka sboru dobrovolných hasičů z Počátek v 15.08. V rozmezí několika minut potom přijímali operátoři tísňových linek další a další hlášení o popadaných stromech.Na Havlíčkobrodsku odstraňovali hasiči popadané stromy z komunikací například u České Bělé nebo Dolní Jablonné. Problémy byly i na železnici. Padlý strom z profilu železniční tratě odstraňovala jednotka sboru dobrovolných hasičů ze Ždírce nad Doubravou u Stružince. Celkem zasahovali hasiči na Havlíčkobrodsku u šesti událostí,“ popsala Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.

K šestnácti událostem vyjížděli hasiči na Jihlavsku. „Popadané stromy odstraňovali ze silnic například u Henčova, Měšína, Polné, Zhoře nebo Suché.  V Polní ulici v Jihlavě zasahovali hasiči hned třikrát. Po půl čtvrté odpoledne padl strom na dvě zaparkovaná vozidla, později hasiči odstraňovali dva padlé stromy (16.05 a 16.50). V ulici Nad Plovárnou odstraňovali jihlavští profesionální hasiči strom, který padl na parkoviště,“ dodala tisková mluvčí.

Pět událostí řešili hasiči na Třebíčsku. Stromy z komunikací odstraňovali například u Jemnice, Želetavy nebo Lesonic.

Hasiči na Žďársku zasahovali v souvislosti s počasím čtyřikrát. Popadané stromy hasiči odstraňovali například v Křižanově nebo u

.

  • Facebook
  • Twitter